Dior ondersteunt kwetsbare studentes met mentorprogramma
© Imaxtree

Dior ondersteunt kwetsbare studentes met mentorprogramma

Leestijd: 1 min

"Uit onderwijs komt vrijheid", aldus Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van de damescollecties van Dior. Om de daad bij het woord te voegen ondersteunt het Franse modehuis daarom 100 vrouwelijke studenten uit kwetsbare landen zoals Pakistan, Kenia en de Filipijnen. Ze doen dit in samenwerking met UNESCO. 

/

Sinds 2017 heeft het mentorprogramma ‘Women@Dior‘ al meer dan 500 jonge vrouwen in een achtergestelde positie gecoacht. Naar aanleiding van de corona-epidemie breidt het Franse modemerk het programma nu uit door een samenwerking aan te gaan met UNESCO. Daardoor zullen 100 meisjes uit landen zoals Niger, Ghana, Tanzania, Jamaica, Pakistan, de Filipijnen en Sri Lanka 10 maanden lang begeleiding krijgen van een medewerker van het modehuis. Emmanuelle Favre, hoofd van HR bij Dior:

“Talent is universeel, maar kansen zijn dat niet. Zeker niet voor jonge vrouwen die geen opleiding meer krijgen door de coronacrisis. Door samen te werken met UNESCO willen we deze generatie helpen om hun dromen te verwezenlijken.

In het (online) onderwijsprogramma ‘Leadership & Sustainability’ worden thema’s als gendergelijkheid en leiderschap voor een betere toekomst aangekaart. De deelnemers werken in september een lokaal project genaamd ‘Dream for Change’ uit. Daarvoor bedenken ze een plan om lotgenoten in dezelfde streek te versterken en onafhankelijk te maken.

Lees meer Marie Claire op: Een luxewinkel uitbaten in coronatijden: “De schade is aangericht, ik weet niet of we dit halen”, Shop de mooiste sandalen van Belgische modemerken en Het effect van corona op onze shopgewoontes

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.