De Sint geeft gemiddeld 41 tot 60 euro uit per kind
© Shutterstock

De Sint geeft gemiddeld 41 tot 60 euro uit per kind

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Zaterdag maakt Sinterklaas een blijde intrede in Antwerpen. Met een stoomboot vanuit Spanje zal Bart Peeters de heilige man en zijn Pieten ontvangen aan het eilandje. Ook al is 6 december de échte feestdag, de Sint begint met het uitdelen van pakjes een maand op voorhand!

Benieuwd naar hoeveel de Sint gemiddeld uitgeeft per kind? Dreamland organiseerde voor de tweede keer op rij een marktonderzoek rond cadeaus en brengt de opvallendste resultaten en tendensen in kaart. Lees even verder!

/

Bijna 9 op de 10 ouders beïnvloedt het verlanglijstje voor de Sint

Bij 84% van de ondervraagde ouders wordt er in het gezin een verlanglijstje voor Sinterklaas opgesteld en in 73% van die gevallen gebeurt dat met de hulp van ouders. Een opvallend én zeer interessant gegeven is dat er maar liefst ongeveer 86% van de ouders toegeeft dat ze het verlanglijstje van hun kind proberen te beïnvloeden. Deze keer zijn het de ouders die de deugnieten zijn!

Dreamland

/

De Sint geeft gemiddeld 41 tot 60 euro uit per kind

De budgetten zijn sterk verdeeld onder de gezinnen. 33% of 1 op 3 van de ondervraagde ouders geeft aan tussen de 41 en 60 euro per kind uit te geven aan cadeaus.

Dreamland

/

De Sint shopt meer en meer online

Het zal je zeker en vast niet verwonderen dat er steeds vaker online geshopt wordt. Toch kiest de meerderheid van de ouders nog steeds voor om hun aankopen voor Sinterklaas toch in een fysieke winkel te doen. Toch zit het online shoppen duidelijk in de lift. Het shoppen in een fysieke winkel is dit jaar gedaald met 7,5%.

Dreamland

/

Sintcampagne dreamland

https://www.youtube.com/watch?v=FldV45dnB74&feature=youtu.be

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 5 familie-uitjes voor wanneer het regent in België 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 6 december, Cadeaus, Dreamland, Sinterklaas.