5 familie-uitjes voor wanneer het regent in België
© Getty Images

5 familie-uitjes voor wanneer het regent in België

Door Marine Deschouwer  & Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

Tijdens sombere en regenachtige dagen is het niet altijd gemakkelijk een activiteit te vinden om je kinderen bezig te houden. Jij droomt er misschien van om ineengedoken in een dekentje Netflix te kijken, maar je kleine monsters, die willen bewegen. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen met je kinderen op dagen met slecht weer.

/

Comics Station – Antwerpen

Comics Station is een binnenpretpark rond Belgische striphelden, waaronder de Smurfen, Robbedoes, De Rode Ridder of Suske en Wiske. Tijdens de doortocht van het pretpark vind je een reeks interactieve elementen die het bezoek zullen opvrolijken. Het pretpark is verdeeld in zes zones die elk een populair personage vertegenwoordigen.

Bovendien vindt u een leeshoek, een creativiteitshoek, een theaterzaal en een bioscoop. Comics Station is te vinden in het midden van het centraal station, dat zelf een architectonisch meesterwerk is, bekend als één van de mooiste treinstations van de wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Familytime! Een van de vele voornemens van 2019! • • • #comicstation #comicstationantwerp #bdagtrip #trein #daguitstap #familytime

Een bericht gedeeld door Gregory Cousin (@cousin_gregory) op

Comics Station, Antwerpen Centraal. Informatie op comicsstation.be

/

Het Pass – Frameries

Dit is een originele plek waar jou kinderen wetenschap en technologie kunnen ontdekken en begrijpen terwijl ze plezier hebben! Gelegen in de buurt van Bergen, op een industrieterrein, is het belangrijkste doel van het Pass de nieuwsgierigheid van jong en oud te wekken. De plaats biedt een reeks interactieve tentoonstellingen en animaties.

De Pass huisvest ook een ‘Palace of Images‘ … Hier wordt een ​​film geprojecteerd op vijf zijden van een gigantische kubus die de kijker in een beelduniversum van 100m ² onderdompelt. Als het weer het toe laat kan je ook genieten van een grote buitenspeeltuin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Love Disney (@love_disney_family) op

De Pass, 3, Rue de Mons, 7080 Frameries. Info op pass.be

/

C-mine – Genk

Gelegen in Genk op een voormalige steenkoolsite, werd C-mine geboren op initiatief van de stad Genk, die een platform wilde creëren gericht op creativiteit. Het verscheen in 2000 en richt zijn filosofie op vier pijlers: de pedagogische benadering, creatieve economie, creatief entertainment en artistieke creatie.

C-mine is een site die verschillende complexen herbergt. Voor kinderen is C-mine Expedition een levendige plek met: een binnenspeeltuin, een bioscoop en een bezoek aan de site die alle zintuigen van uw kleintjes wakker zal maken. Het avonturenpad dompelt je onder in de boeiende verhalen over mijnbouw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Toerist in eigen land #cmineexpeditie #trotsemoeder #voorbeeldigekinderen #hoeravakantie #tzitindekleinedingen #loveyou

Een bericht gedeeld door Heleen (@heleenvandenbogerd) op

C-mine, C-Mine 10, B-3600 Genk. Info op c-mine.be

/

Belgisch Stripcentrum – Brussel

Dit is een van de essentiële bezoeken in Brussel waar kinderen en ouders gezellig samen kunnen zijn en op ontdekkingstocht kunnen gaan. Gelegen in een Art Nouveau-decor van Victor Horta, zal het Belgian Comics Center de auteurs en helden van de 9e kunst eren. De plaats biedt tijdelijke en permanente tentoonstellingen aan die regelmatig worden vernieuwd. Ontdek jezelf en laat je onderdompelen in de wondere wereld van Kuifje, de Smurfen, Lucky Luke en nog veel meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#luluthekid #miniaturize #lovingcomics #unschooling #learningtoreadthroughcomicbooks

Een bericht gedeeld door Verghis (@tinuverghis) op

Belgisch Stripcentrum, 20 rue Sables, 1000 Brussel. Info op cbbd.be

/

Airspace Indoor Skydiving – Charleroi

Dit is een activiteit voor jong & oud, voor zij die houden van kicks en avontuur: een vrije val simulator. Vlakbij de luchthaven van Charleroi ligt Airspace Indoor Skydiving,een van de grootste simulators in Europa. De hoogte van de tunnel is 17 meter, maar raak niet in paniek …  Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen mee genieten van de activiteit. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar op hun site voor jong en oud. Als je de sensaties van een vlucht wilt voelen en deze met je kinderen wilt delen, is dit de perfecte combinatie.


Luchtruim Indoor Parachutespringen, Zuid Charleroi Airport, Charles Lindbergh Straat, 26 6041 Charleroi (België). Informatie over airspaceindoorskydive.be

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: ‘In deze Belgische labels is jouw kind ongetwijfeld het coolste kind van de buurt.’

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Familie-uitstap, Slecht weer.