Champagne was dankzij de coronacrisis nog nooit zo goedkoop
© Getty Images

Champagne was dankzij de coronacrisis nog nooit zo goedkoop

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Dat we dit jaar minder op café hebben gezeten en er weinig opportuniteiten tot feesten was, is geen verrassing. Dat dit zou leiden tot woekerprijzen om een overaanbod aan champagne verkocht te krijgen, zag niemand aankomen.

/

100 miljoen flessen te veel

Een derde van de totale productie raakt maar niet verkocht. Dat is goed voor zo’n 100 miljoen flessen. In supermarkten zoals Colruyt, Lidl en Delhaize kan je al voor minder dan 10 euro (!) een fles champagne kopen. Natuurlijk komen de feestdagen in aantocht waarmee we keer op keer kunnen rekenen op aantrekkelijke eindejaarspromo’s voor producten zoals champagne. Dat de promoties er nu al zijn, is echter uitzonderlijk.

Opgepast, dit wil niet zeggen dat kwaliteitschampagnes als Moët & Chandon en Veuve-Clicquot te koop staan voor een spotprijs van tien euro. Voorlopig gaat het alleen over het allerlaagste segment van kwaliteitschampagnes. De traditionele champagnehuizen willen hun reputatie als kwaliteitsmerk behouden en zijn hierdoor minder geneigd hun prijzen te verlagen. Al denken vele experten dat ook merken zoals Veuve-Clicquot zullen volgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Champagne Laurent-Perrier (@champagnelaurentperrier)

/

Tags: Champagne, Corona, Kersttip.