Cycling ladies in Brussel? Maak eens een ritje met Rapha en Kring
© Rapha

Cycling ladies in Brussel? Maak eens een ritje met Rapha en Kring

Leestijd: 1 min

Wie dacht dat wieler jerseys en bibs (vakjargon voor fietsbroek met bretellen) "démodé" waren, kent wellicht Rapha nog niet. Het Britse - inmiddels verheven tot cult - cycling label stak in vijftien jaar de wielerwereld in een hip jasje.

Net als vorig jaar streek hun pop up-shop neer op de Dansaertstraat in Brussel. Nog tot en met 13 juli kan je je er naar hartenlust in fietsbroekjes wringen en deelnemen aan fietstochten. Voor de organisatie van de fietstochten wordt samengewerkt met Kring Brussel, een coole fietsclub om de hoek – waar je ook na het verdwijnen van de Rapha pop-up store terecht kan voor stijlvolle fietskledij en –materiaal. De wekelijkse tochten worden dan ook gewoon verdergezet van bij Kring.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Kring Ladies Cycling Team (@kring_ladies_cycling) le

Want hoe beter de fietscultuur vieren, dan met een groep gelijkgezinden een ritje door de stad (en omstreken) te maken? Naast sociale en snelle avond- en weekendritten voor iedereen die graag in de pedalen klikt, slaan Kring en Rapha de handen in elkaar om meer vrouwen op de fiets te krijgen en hen een veilige en toffe rit te geven met Women’s Wednesday Ride.

/

Women’s Wednesday Ride

Onze interesse werd uiteraard gewekt door de Women’s rides, fietstochten speciaal voor vrouwen. Die werden in het leven geroepen door bezielster, doctor in de bewegingswetenschappen, en voorvechtster van het vrouwenwielrennen Julie Borgers. Slechts een dik jaar geleden werd Julie gebeten door de fietsmicrobe “Ik kwam steeds later thuis van mijn werk omdat ik telkens omwegen aan mijn rit toevoegde om langer te kunnen fietsen.”

Kring ladies 20192606

Midden maart startte ze de Women’s rides – “geen haantjesgedrag of alpha males hier” en was zelf verbaasd over hoeveel animo er was. “Er zijn in Brussel veel meer gelijkgezinde vrouwen die houden van fietsen dan ik dacht”. Elke woensdag verzamelen ze zich aan de Kring winkel voor een Women’s Wednesday ride van 50 à 60km.

Hoorden wij daar “women”, “empowerment” en “community”? Driewerf hoera.

/

En jij nu ? Een beginnend of doorwinterd coureuse op zoek naar compagnie voor een leuk tourtje? Kan je het misschien combineren met je woon-werk verplaatsing naar Brussel? 

Ontdek de kalender van de Rapha pop-up rides t.e.m. 13 juli HIER en volg Kring Brussel op Facebook / Instagram voor het volledige programma. Kom je graag rechtstreeks in contact met het vrouwenteam, contacteer dan @kring_ladies_cycling via Instagram. Deelnemen is gratis, het gezelschap priceless!

Nog een leuk weetje, dit project wordt ondersteund door GoWiththeVelo.be, een initiatief van Mobiel21, KBC en Cera dat actief functioneel transport in Vlaanderen en Brussel wilt promoten.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Brussel, Community, Gezondheid, Rapha, Sport.