Agenda: The Empty Shop pop-up in Brussel
© Tineke D'Haese

Agenda: The Empty Shop pop-up in Brussel

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Van 17 oktober tot en met 16 november opent Oxfam-Solidariteit een Empty Shop in Brussel, een pop-up shop ontworpen door Belgisch designer Lionel Jadot. Je kan hier kleding en designobjecten van bekende en minder bekende ontwerpers vinden. De opbrengst gaat integraal naar verschillende Oxfam projecten wereldwijd.

/

Pop-up Empty Shop

De tijdelijke winkel is in het hartje van Brussel gelegen op de Vlaamse Steenweg 88-90. Het basisprincipe van de Empty Shop start met een lege winkel die gevuld wordt met merkkleding en designobjecten. Lionel Jadot krijgt de eer om de indeling en inrichting van de ruimte in te richten. De designer heeft een liefde voor alles wat te maken heeft met recycling en upcycling. Een werkwijze dat volledig matched met de Empty Shop.

/
Oproep

Om dit allemaal te verwezenlijken roept Oxfam daarom bekende merken en grote namen uit de modewereld, de Belgische designwereld, stylisten en fashionista’s op om kleren of designobjecten te schenken: eigen creaties, einde reeksen, unieke stukken. Maar niet alleen bekende namen worden opgeroepen … Iedereen is welkom om kwaliteitsvolle kleding of designobjecten te komen schenken.

Het is de tweede keer dat Oxfam in Brussel een Empty Shop opent. In 2017 opende Oxfam een Empty Shop in de Brusselse Dansaertstraat. In deze shop vond je merken terug van onder meer Jean-Paul Knott, Filippa K en Nathalie Vleeschouwer. Deze editie bracht maar liefst €31.980 op waarbij de winst naar verschillende projecten van Oxfam ging van over heel de wereld.

Let’s toast together to this extraordinary Oxfam project!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Duurzame mode: De Kringwinkel opent gloednieuwe kledingwinkel bij Meir

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Design, Fashion, Lionel Jadot, Oxfam Solidariteit, The Empty Shop, Tweedehands.