De Chanel SS21 haute-couturecollectie doet dromen van grote trouwfeesten
© Anton Corbijn

De Chanel SS21 haute-couturecollectie doet dromen van grote trouwfeesten

Leestijd: 1 min

Vanmiddag vond in het Grand Palais in Parijs de SS21 haute-coutureshow van Chanel plaats. Waar Virginie Viard vorig jaar nog redelijk ingetogen mode presenteerde, liet ze zich deze keer inspireren door trouwfeesten. Met bijhorende tule, kant en parels. 

/

Vandaag zou een prachtige dag geweest zijn voor een trouwfeest in openlucht. Onder een helderblauwe winterhemel presenteerde Chanel deze middag de SS21 haute-couturecollectie in het Grand Paleis. Inclusief prieeltjes overspannen met wilde bloemen, feeërieke lichtjes en een bruid op een wit paard. “Ik wist dat we geen grote show konden organiseren, dat we iets anders moesten verzinnen. Dus ontstond het idee om een kleine stoet modellen de trappen van het Grand Palais te laten afwandelen en onder bogen van bloemen te laten doorlopen. Zoals een familiefeest of een bruiloft”, aldus Virginie Viard.

De collectie zelf lag in lijn met die van bijvoorbeeld Dior en Schiaparelli die we gisteren zagen op de haute-coutureweek. Sommige jaren kiezen modehuizen voor een meer draagbare stijl, maar deze keer heeft voorlopig iedereen nood aan glitter en glamour. We mogen misschien nog niet direct naar een gelegenheid gaan waar we zulke creaties voor kunnen aantrekken, de idee alleen al stemt vrolijk. Chanel presenteerde onder andere lange avondjurken met ruches, rokken en bijhorende blouses met kant, mantelpakjes met parels op geborduurd en enkele varianten op een klassiek kostuum.

Familieportretten door Anton Corbijn

“Ik hou van grote familiereünies, waarbij alle generaties samenkomen. Het is zo warm. Die spirit is er vandaag bij Chanel ook, want wij zijn als één grote familie”, aldus Viard. De familie waar ze het over heeft, is alleszins een tikje chiquer dan die van ons. Ze heeft het immers onder meer over Lily-Rose Depp en haar moeder Vanessa Paradis, Penélope Cruz, Alma Jodorowsky en Marion Cotillard.

In het recent gerenoveerde Haute Couture Salons op 31 rue Cambon bracht ze de familie van celebs en modellen samen voor familiefoto’s, “zoals die in fotoalbums te zien zijn”, vertelt Viard. Ze schakelde daarvoor de hulp in van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Onze Noorderbuur maakte ook een bijhorende video waarin de collectie voorgesteld wordt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De AW21 mannenmodeweek in 5 hoogtepunten. Raf Simons: “De modewereld gaat niet veranderen door corona.” Waarom de verkoop van parfum de hoogte inschoot tijdens de lockdown.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Haute couture.