We’re all human parade 2020: C&A-paspoppen krijgen tweede artistieke leven
© Instagram @modeloludo

We’re all human parade 2020: C&A-paspoppen krijgen tweede artistieke leven

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Afgelopen zomers kon je al kennismaken met kunstenaar Ludo Modelo via Hippo Parade 2018 en Donkey Parade 2019. Dit jaar pakt hij, met dank aan C&A, uit met We're All Human Parade 2020. Zo'n 50-tal paspoppen krijgen een tweede artistieke leven en zullen de straten van Antwerpen sieren.

/

C&A paspoppen worden kunst

Samen met een groep van 20 Belgische en Nederlandse kunstenaars transformeerde Ludo Modelo zo’n 50 C&A-paspoppen in fascinerende kunstwerken. Het doel van deze actie is om aan de hand van een veiling geld in te zamelen voor drie goede doelen, Hand in Hand samen tegen Kinderreuma, ArmenTeKort en De Kampenhoeve. Elk van deze goede doelen werkt met jongeren. Vorig jaar werd er tijdens de veiling een recordbedrag van €70.000 opgehaald. Ook dit jaar hoopt Modelo, in oktober, de organisatie even succesvol af te sluiten.

Om het vandalisme van de vorige jaren te vermijden, wordt er dit jaar gebruik gemaakt van glazen scheepscontainers en winkeletalages. De officiële opening van de Antwerpse straattentoonstelling vindt plaats op 3 juli om 17:00 uur aan het Havenhuis van Antwerpen. Samen met schepen van cultuur Nabilla Aid Daoud zullen de kunstwerken feestelijke ingehuldigd worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ludo Modelo (@modeloludo) op

/

 Route

Ben jij ook zo benieuwd naar alle kunstwerken? Volg dan onderstaande route doorheen Antwerpen en spot zoveel mogelijk paspoppen in hun tweede artistieke leven:

1. Havenhuis – 2. Rijnkaai – 3. Napoleonskaai – 4. Koolkaai 2 – 5. Ernest Van Dijcklaan – 6. Hoogstraat – 7. Kloosterstraat – 8. Scheldestraat – 9. Bolivarplaats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ludo Modelo (@modeloludo) op

Lees meer Marie Claire en gelijkaardige artikels op: Demain, het online kunstplatform voor de kunst van morgen, Belgische hedendaagse kunstenaars om te volgen op Instagram en Ontdek de tentoonstelling ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ vanuit je luie zetel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische kunstenaars, C&A, Ludo Modelo.