Ontdek de tentoonstelling ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ vanuit je luie zetel
© Nicholas Alan Cope

Ontdek de tentoonstelling ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ vanuit je luie zetel

Door Zina Mehrez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

In deze bizarre lockdown tijden komt het luxueuze modehuis Dior met heuglijk nieuws. Je kan vanaf nu de tentoonstelling 'Christian Dior: Designer of Dreams' vanuit je luie zetel ontdekken. Kijk even mee! 

<<Lees ook – Inspiratie: celebs tonen hun creativiteit op sociale media in tijden van corona>>

/

De geschiedenis van de tentoonstelling

Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri. Wat hebben ze allen gemeen? Het luxueuze modehuis Dior! Deze zeven ontwerpers zijn allemaal gedurende een aanzienlijke periode creative directors geweest voor het Parijse modehuis dat in 1947 werd opgericht.

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum bracht Dior hulde aan zijn iconische figuren door er een grote tentoonstelling aan te wijden. In 2017 vond de expositie plaats in het hart van het Museum voor Decoratieve Kunsten in Parijs. Een tentoonstelling die een ware ‘Diormania‘ in de hoofdstad veroorzaakte. De tentoonstelling brak alle records én trok meer dan 708.000 toeschouwers. 

Raf Simons

De tentoonstelling, ‘Christian Dior: Designer of Dreams’, belichaamd een sublieme reeks mythische creaties van grote modemeesters die al meer dan 70 jaar aan het roer staan ​​in de modewereld. Zo kunnen we onder andere de prachtige ontwerpen bewonderen van onze landgenoot, Raf Simons

<<Lees ook – Dior SS20: feminisme op de catwalk>>

/

De tentoonstelling

Laat je meenemen in de wonderbaarlijke wereld van het luxueuze modehuis Dior vanuit je luie zetel. Ontdek de grootste collectie aan Haute Couture-jurken, manuscripten, mode-accessoires, sieraden, brieven en reclamedocumenten op zo’n, jawel je leest het goed, 3.000 vierkante meter. Het modehuis is niet alleen gepassioneerd door mode, maar heeft ook een liefde voor cultuur. Naast mode ontdekken we een aantal schilderijen, meubels en kunstwerken die zijn artistieke visie mee bepalen.

Tenslotte een kleine ontsnapping die we allemaal kunnen gebruiken tijdens de lockdown. Toch? De tentoonstelling is toegankelijk via YouTube, maar de ervaring gaat verder … Via de hashtag #diordesignerofdreams én hun Instagram-account kom je meer te weten!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Het Belgische modehuis Delvaux opent een webshop

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Designer of dreams, Dior, Expositie.