Demain, het online kunstplatform voor de kunst van morgen
© Instagram @demain_belgium

Demain, het online kunstplatform voor de kunst van morgen

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Twee hartsvriendinnen met een neus voor kunst richtte onlangs het online kunstplatform Demain op. Het doel? (Startende) verzamelaars en de volgende generatie artiesten laten kennismaken. Ontdek hier alles over het platvorm voor de kunst van morgen.

/

Een knipoog naar de toekomst

De twee hartsvriendinnen met een impressionante carrière in de Belgische kunstenaarsscène vroegen zich af hoe zij een opkomende generatie kunstenaars kunnen steunen. Het antwoord hierop is Demain. Neen, niet het uitstellen tot morgen maar een online kunstplatform genaamd Demain.

Met de naam ‘Demain’ verwijzen de twee oprichtsters naar de toekomst, naar een opkomende generatie kunstenaars, maar ook naar de boeiende kunst van vandaag en morgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DEMAIN (@demain_belgium) op

/

Werking

Elke week stellen Diane van Impe en Sarah* op de Instagram pagina @demain_belgium een selectie opkomende kunstenaars in de kijker. Het idee erachter is om artiesten, die nog niet gesteund worden door een galerij, een steunmiddel te bieden. Ook hopen ze verzamelaars aan te moedigen om de gekochte kunstwerken rechtstreeks bij het atelier van de kunstenaar op te halen. Op die manier spaar je niet alleen dure verzendingskosten uit maar wordt er een dialoog gecreëerd, voorbij het digitale.

Sarah en ik zijn habitués in het organiseren van atelier bezoeken, en worden vaak om advies gevraagd door startende verzamelaars… ‘Demain’ brengt beiden samen in een online platform. – Diane van Impe

De kennis van Diane en Sarah kwam er niet zomaar. Diane werkt namelijk al enkele jaren bij WIELS, centrum voor hedendaagse kunst in Brussel. Hier richtte zij zo’n twee jaar geleden de WE Club op, een membership programma voor jonge kunstliefhebbers en verzamelaars. Ook Sarah is geen vreemde vis in de kunstenaarsvijver. Sarah is associate director bij een Brusselse gallerij, en richtte enkele jaren geleden een kunstprogramma op. Dat laatste bevat georganiseerde evenementen voor jongeren om kennis over en interesse voor kunst aan te moedigen.

/

Onze favorieten

Via het online platform kan je kunst bestellen tussen de €500 en €5.000. Wij lijsten hieronder alvast onze favoriete kunstwerken uit het aanbod op:

*Sommige namen werden aangepast om de gewenste anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen.

Lees meer Marie Claire op: Deze twee Gen-Z influencers moet jij ook kennen, Belgische hedendaagse kunstenaars om te volgen op Instagram en Online veilingtip: de unieke capsulecollectie van 42|54 x Z Flip.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische kunstenaars, Demain.