Weekendtip: Vegan Summer Fest in Gent
© Instagram BE Vegan

Weekendtip: Vegan Summer Fest in Gent

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Duid zondag 19 augustus met stip aan in je agenda, want dan is het heerlijk smullen, dansen en genieten op het Vegan Summer Fest.

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Vegan is hot. Het laatste jaar is de levensstijl steeds meer aan een opmars bezig. Tot enkele jaren geleden was het begrip ‘vegan’ of ‘veganistisch’ amper gekend. Het werd al wel gebruikt, maar moesten we een rondvraag doen voor wat het staat dan zou het antwoord 9 op de 10 negatief zijn. Anno 2018 ligt dit wel anders. Ben jij er al gekend mee?

Be kind to every kind

Allemaal goed en wel, maar waarvoor staat veganisme nu juist? Het is een levenswijze waarbij men kiest voor een voedingspatroon dat vrij is van dierlijke producten, wat wil zeggen: geen vlees, vis, kip, zuivel, eieren, honing, gelatine en dierlijke bouillon. Meer en meer mensen zetten de stap naar deze geheel nieuwe levensstijl. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn: dierenrechten en dierenwelzijn, ecologie, klimaat en milieu of gezondheid.

https://www.instagram.com/p/Bk0bOFAgBue/?taken-by=bevegan.be

Vegan Summer Fest

Dit evenement is uitgegroeid tot een gekend festival waar iedereen aan zijn trekken komt, zowel veganisten als niet-veganisten. De eerste editie vond plaats in 2005 en lokte 3000 bezoekers. Dit aantal stijgt jaarlijks. Zo bereikte het event vorig jaar de kaap van 4000 bezoekers, wat meteen al een record was.

Het is ondertussen al de vierde editie van het evenement. Vorig jaar vond het evenement plaats in ArtCube in Gent, een aangename maar vrij kleine locatie. Vermits het evenement jaarlijks steeds meer bezoekers over de vloer krijgt, werd het dit jaar tijd voor een grotere locatie. Daarom koos Vegan Summer Fest voor Flanders Expo Gent.

Wat kan je er vinden? Vele foodtrucks, hoorcolleges van gepassioneerde sprekers, live kookdemo’s, DJ’s, inspirerende bezoekers van NGO’s over een veganistische levensstijl en een breed gamma aan kraampjes met voedsel, cosmetica, kledij en zelfs tatoeages. Het festival vindt hoofdzakelijk binnen plaats, maar er is buiten ook een grote plek voorzien waar je even kan uitblazen en genieten van de zon. Dankzij de aanwezigheid van enkele klasse DJ’s kan je genieten van sfeervolle beats.

/

Praktisch

Vegan Summer Fest 
Zondag 19 augustus 2018, van 11u tot 20u
Maaltekouter 1
9050 Gent

Interesse? Koop je tickets online (€3,79/ticket)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 5 frisse vegan gerechtjes die in een handomdraai gemaakt zijn, Deze 7 beautymerken zijn volledig cruelty free en Belgische mode: Go as u.r lanceert duurzame fashion én beauty

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Festival, Food, Gent, Gezond, Gezondheid, Recept, Vegan, Vegetarisch, Zomer.