Deze 7 beautymerken zijn volledig cruelty free
© Instagram @couleurcaramelofficial, @urbandecaycosmetics & @avrilcosmetiques

Deze 7 beautymerken zijn volledig cruelty free

Door Marie Trogu & Tine Stoop
Leestijd: 2 min

Beautymerken hechten steeds meer belang aan het welzijn van dieren en opteren daarom ook vaker voor een cruelty free aanpak. Maar wat betekent cruelty free precies en over welke beautymerken gaat het dan? In dit artikel geven wij antwoord op al je vragen.

Cruelty free betekent letterlijk ‘zonder wreedheid’. Merken die een cruelty free label bezitten, testen hun cosmetica (ingrediënten én eindproducten) niet op dieren. We hoeven je niet te vertellen dat dit een zeer positieve ontwikkeling is voor onze viervoetige vrienden.

Dit zijn onze zeven favoriete cruelty free beautymerken:

Too Faced

Dit cruelty free merk combineert de vrouwelijke speelsheid en glamour. Het uitgebreide gamma en de mooie verpakkingen zijn moeilijk te weerstaan. De bestseller van Too Faced? De heerlijk geurende make-uppaletten en vooral dan de Sweet Peach!

/

Kat von D

Kat von D is heel populair in Amerika en Engeland en sinds de lancering in 2016 in de Sephora winkels is het ook erg geliefd in Frankrijk. Katherine Von Drachenberg, a.k.a. Kat von D, biedt een gevarieerd gamma aan beautyproducten dat alle soorten vrouwen aanspreekt, van heel klassiek tot heel excentriek.

De tattoo-artieste Katherine Von Drachenberg is sinds jaar en dag veganiste en richtte een beautymerk op met diezelfde filosofie. Hoewel het merk werd overgekocht door Kendo, een bedrijf van de groep LVMH – dat wel dierproeven uitvoert – zijn de meerderheid van de producten voorzien van het label #veganalert.

/

Couleur Caramel

Sinds haar oprichting bekommert Couleur Caramel zich om het dierenwelzijn door geen testen op dieren uit te voeren. Maar verder is het merk ook biologisch, ecologisch en veganistisch. Leuk is dat je bij Couleur Caramel volledig je eigen make-uppalette kan samenstellen.

/

Avril Cosmétiques

Avril Cosmétiques is naast volledig cruelty free ook biologisch en gecertificeerd met het label Ecocert. Het merk heeft een breed scala aan producten. Van oogschaduw over lipstick, tot foundation en highlighter, je vindt het er allemaal. Omdat het merk biologische make-up toegankelijk wil maken voor het brede publiek, probeert het de prijzen zo laag mogelijk te houden.

/

NYX

Het populaire merk NYX, dat sinds kort ook in België verkrijgbaar is, maakt furore. Met haar sublieme highlighters, uiterst dekkende foundations en langhoudende lipsticks, kan NYX veel vrouwen bekoren. Het merk, dat sinds 2010 cruelty free is, werd overgekocht door l’Oréal – dat wel test op dieren. Desondanks weet het merk trouw te blijven aan haar normen en waarden. Zo zijn verschillende producten naast cruelty free ook vegan, zoals de anti-wallen Wand en de Super Fat Eye Marker.

/

Zoeva

Het Duitse merk Zoeva, dat bekend staat om haar oogschaduwpaletten met hoge pigmentatie, is tegen dierproeven. Het richt zich op de individuele schoonheid van vrouwen en wil vrouwen helpen zelfzekerder te voelen. Het merk, met bevredigende prijs-kwaliteitverhouding, is ook verkrijgbaar in België.

/

Urban Decay

De make-up van Urban Decay is voor iedereen die zijn persoonlijkheid wil uiten. Het merk zet zich in voor het dierenwelzijn en toont op haar website dan ook fier de labels “cruelty free”, “vegan” en “leaping bunny“. Een compromisloos merk dat uitblinkt in textuur, kleur en langhoudende producten.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Biologische cosmetica, Cruelty free, Ecologisch, Make-up, Vegan.