Van Dale brengt Voornamenboek uit voor toekomstige ouders

voornamenboek_vandale_marieclaire
©Getty Images

De keuze van een voornaam is een van de meest belangrijke beslissingen voor toekomstige ouders. Een kind hangt (normaal gezien) toch zijn hele leven vast aan dezelfde naam. Speciaal voor ouders en taalliefhebbers lanceert Van Dale het Voornamenboek waarin je het verhaal achter elke naam ontdekt.

Iedereen heeft een voornaam, maar slechts enkelen weten ook de geschiedenis die schuil gaat achter zijn naam. Elke naam heeft namelijk een verhaal. Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar verzamelden in het Van Dale Voornamenboek de meest voorkomende namen in Vlaanderen en Nederland met hun varianten, betekenis en herkomst. En met hun unieke verhaal.

400 pagina’s leesplezier

Het nieuwe boek barst van de leuke verhalen. Elke voornaam heeft een andere achtergrond en de onderwerpen variëren dan ook van geschiedenis tot literatuur, mythologie, religie of zelfs flora en fauna. Naast de leuke inspiratie bevat het boek ook veel praktische tips. Dankzij de tips vinden toekomstige ouders zeker en vast de perfecte naam voor hun zoon of dochter.

Het Van Dale Voornamenboek  is goed voor 400 pagina’s leesplezier boordevol inspiratie. De auteurs schreven het boek speciaal voor (toekomstige) ouders en voor alle liefhebbers van geschiedenis en taal.

voornamenboek

Pers

Het Van Dale Voornamenboek is verkrijgbaar in de boekhandel voor 19,99 euro.

| | | |
Tags: Van dale, Voornamen, Voornamenboek.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures