Dior SS20: feminisme op de catwalk
© IMaxTree

Dior SS20: feminisme op de catwalk

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Fashion liefhebbers, hou jullie klaar, gisteren is de Paris Haute Couture Week van start gegaan. Ontwerpers en modehuizen stellen hun exclusieve ontwerpen voor in Parijs. Het modehuis Dior gaf het startschot en yes, wij zijn grote fan.

In het Rodin Museum in Parijs heeft het Franse huis een gigantische godin geïnstalleerd voor haar gedurfde en feministische defilé. Kijk even mee!

/

The Female Divine

Sprankelend: een ode aan de zoete én sensuele vrouw. De zachtheid van zijde samen met de beweging van franjes en gelaagde jurken vormden een bloedmooi gegeven. Het Belgische model Chaikra Shanti Maximus flaneerde op het bloementapijt in een wit goddelijke off-shoulder jurk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In love with my look for @dior Thank you so much! ❤️ @mariagraziachiuri @elinsvahn_ @emperor.lee

Een bericht gedeeld door (@chaikra) op

/

What if Women Ruled the World?

Dior werkte samen met de legendarische feministische kunstenares Judy Chicago om een ​​opblaasbare godentent te installeren op de binnenplaats van het Rodin Museum in Parijs. Creatief directeur Maria Grazia Chiuri nodigde Chicago uit om de set te ontwerpen dat gebaseerd is op een godin beeldhouwwerk dat Chicago aanvankelijk in de jaren ’70 ontwikkelde, maar nooit produceerde. Een magische sfeer om bij weg te dromen! 

Het hele ontwerp is vanaf vandaag ook voor het publiek toegankelijk! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: Façon Jacmin x Deminist

 

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dior, Feminisme, Haute couture, Judy Chicago, Maria Grazia Chiuri, Pfw, SS20.