Crush of the day: FAÇON JACMIN x DENIMIST
© FAÇON JACMIN

Crush of the day: FAÇON JACMIN x DENIMIST

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Het Belgische jeanslabel Façon Jacmin lanceert Deminist: een creatief vrouwelijk collectief geïnspireerd door denim. Eind vorig jaar kwam dit project tot leven met een inspirerende opvoering in het treinstation van Brussel-Centraal.

/

Denim + Feminist = DENIMIST

Denimist heeft als doel gelijkgestemde vrouwen samen te brengen en focust op het rebelse, jeugdige en universele karakter van jeans – een stof die een lange historie heeft met emancipatie en gendergelijkheid.

/

Een ode aan vrouwen

Zelfliefde en zusterschap zijn de belangrijkste waarden van het collectief. Met Deminist wil Façon Jacmin vrouwen kracht geven én hen aanmoedigen om dingen te doen die ze nooit eerder zouden aangaan. Dit lijkt voor ons een ideale uitdaging voor 2020?

Door verschillende creatieve projecten te organiseren, richt het label zich op verschillende thema’s die afgesteld zijn met hun waarden: gendergelijkheid, duurzaamheid, geestelijke gezondheid en mensenrechten. Waarden die van groot belang zijn in de samenleving waarin we nu leven …

/

Handgemaakte upcycled vesten

Voor het begin van het nieuwe jaar én in het teken van Deminist, lanceert Façon Jacmin handgemaakte upcycled vesten. In hun ateliers in Antwerpen en Parijs verzamelden ze oude spijkerbroeken die ze zo nieuw leven in blazen door ze te transformeren in artistieke en stijlvolle vesten.

10% van de opbrengst zal naar de vzwBlijf van mijn lijf’ gaan. 2020 belooft voor Façon Jacmin rijk te worden aan artistieke, vrouwelijke en geëngageerde projecten én dit willen we bij Marie Claire aanmoedigen!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Onmisbaar in je kleerkast: 5 mode-must-haves van 2020

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch label, DEMINIST, Façon Jacmin, Feminisme, Jeans.