Expo ‘Brussels Touch’ belicht mode uit onze hoofdstad
© Catwalkpictures

Expo ‘Brussels Touch’ belicht mode uit onze hoofdstad

Leestijd: 1 min

Belgische mode is een belangrijk fenomeen, maar kunnen we ook van Brusselse mode spreken? Vanaf 27 augustus zet de tentoonstelling 'Brussels Touch' mode uit onze hoofdstad in de kijker. Dat doen ze aan de hand van 32 Brusselse ontwerpers. Een primeur voor ons land. 

/

In het buitenland staan we bekend om onze mode, zeker die uit Antwerpen. Met dank aan de ‘Antwerp Six’, de Modeacademie en het MoMu. Maar ook in Brussel leeft er heel wat op gebied van mode. De modeafdeling van La Cambre, opgericht in 1986, leidde net zo goed tal van Internationaal bekende ontwerpers op. En hoewel er zeker een Antwerpse identiteit bestaat in de Belgische mode, kan ons land niet uitsluitend herleid worden tot wat de Sinjorenstad te bieden heeft. De tentoonstelling Brussels Touch in het Mode & Kant Museum wil daar verandering in brengen.

Lees ook: Dit zijn nu al de 12 mooiste horloges van 2021.

Het museum stelt werk van meer dan 30 getalenteerde ontwerpers tentoon. Denk aan grote namen zoals Delvaux, Anthony Vaccarello (artistiek directeur bij Saint Laurent), Ester Manas, Olivier Theyskens, Marine Serre en Jean Paul Lespagnard. Zij tonen aan dat ook Brussel en plaatsje verdient op de internationale modekaart.

/

Brussels Touch

Uniek aan deze tentoonstelling is dat Brussels Touch begint bij het begin, en dat is volgens hen mid jaren 80. De periode waarin La Cambre werd opgericht en ook boetiek STIJL het levenslicht zag. Twee invloedrijke componenten van de Brusselse modescène. Het Mode & Kant Museum linkt hierbij de geschiedenis aan de mode van nu. De expo loopt maar liefst negen maanden lang, maar zal wel steeds andere kledingstukken tentoonstellen. Omwille van de bewaring van de stoffen, zullen er steeds een honderdtal kledingitems en silhouetten te zien zijn.

Praktische info:

Van 27 augustus 2021 tot 22 mei 2022. Adres: Violetstraat 12, 1000 Brussel. Meer info vind je op de website

Lees ook: 15 x kapselinspiratie van de supermodellen uit de jaren 90.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Brussel, Citytrip, Expo.