Iris Apfel in 10 legendarische oneliners
© INC

Iris Apfel in 10 legendarische oneliners

Leestijd: 1 min

Gisteren vierde Iris Apfel haar honderdste verjaardag. Het mode-icoon staat bekend om haar straffe oneliners, en om haar verjaardag te vieren zetten we haar meest opvallende uitspraken op een rij.

/

Iris Apfel kennen we als de stijlvolle hoogbejaarde vrouw die onder andere voor negen verschillende Amerikaanse presidenten het interieur van het Witte Huis onder handen nam. Ze was al in de tachtig toen ze ontdekt werd als stijlicoon in 2005 en dat leverde haar geen windeieren op. De voorbije tien jaar bracht ze onder andere een make-uplijn uit in samenwerking met M.A.C., er verscheen een documentaire over haar leven, ze ontwierp sieraden op het Home Shopping Network en een kledingcollectie bij Macy’s. Om haar verjaardag te vieren, lanceert ze een collectie zonnebrillen genaamd Zentennial.

Vergeet ook niet de talloze covers van modetijdschriften en haar werkzaamheden als model voor merken als Luxottica, Magnum, Aigner en Kate Spade. In 2018 bracht Mattel een barbiepop uit van haar gekleed in een groen broekpak van Gucci, en iconische ronde uilenbril en korte witte kapsel. En zo kunnen we nog even verder gaan.

Naast haar indrukwekkende CV en excentrieke persoonlijke stijl staat Iris Apfel voornamelijk bekend om haar straffe uitspraken. Wij zochten tien van haar beste quotes uit.

Iris Apfel in 10 quotes

https://www.pinterest.com/pin/815573813913478522/

https://www.pinterest.com/pin/2674081008085252/

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Styling tricks voor wie terugkeert naar kantoor. Dit zijn nu al de 12 mooiste horloges van 2021.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Iris Apfel, Quotes.