Ook Ralph Lauren bant mohair uit zijn collecties
© Shutterstock

Ook Ralph Lauren bant mohair uit zijn collecties

Leestijd: 1 min

Opnieuw goed nieuws voor het welzijn van dieren! Na grote ketens zoals Asos, H&M en Zara stopt ook Ralph Lauren nu met de verkoop van mohair.

Ontwerper Ralph Lauren heeft enkele dagen geleden aangekondigd dat hij de verkoop van mohair zal stopzetten. De designer werd al een tijd onder druk gezet door dierenrechtenorganisatie PETA. Begin mei deed de organisatie een nieuw onderzoek naar dierenleed, waaruit bleek dat veel angora geiten voor hun vacht worden mishandeld in Zuid-Afrikaanse boerderijen.

Sindsdien heeft de organisatie reeds tal van bedrijven onder druk gezet om meteen te stoppen met de verkoop van mohair. Meer dan de helft van de wol is namelijk afkomstig uit Zuid-Afrika. Volgens PETA gingen reeds 300 bedrijven akkoord om de verkoop af te bouwen en uiteindelijk volledig stop te zetten. De recente aankondiging van Ralph Lauren is dus opnieuw een grote stap in de goede richting voor het dierenwelzijn.

Een van de woordvoerders van het merk kondigde aan dat zolang er geen betrouwbare bron voor mohair bestaat die het dierenwelzijn garandeert, het merk niet verder in zee gaat met de bedrijven achter het product.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dierenwelzijn, Mohair, PETA, Ralph Lauren.