Asos stopt de verkoop van mohair, kasjmier, zijde en veren
© Asos

Asos stopt de verkoop van mohair, kasjmier, zijde en veren

Leestijd: 1 min

Asos, een van de meest bekende webshops ter wereld, kondigt aan dat ze tegen 2019 kasjmier, mohair, zijde en veren volledig zullen bannen van hun webshop.

De bekende website wil hiermee inspelen op de veranderende behoefte van de consument, die steeds bewuster omgaat met dierenwelzijn.

Kledingwebshop Asos heeft aangekondigd dat ze vanaf januari 2019 de verkoop van zijde, veren, kasjmier en mohair op hun website stopzetten. Asos verklaart in haar beleid dat het bedrijf het onacceptabel vindt dat dieren moeten lijden voor mode of make-up. Vorige maand verklaarden Zara, H&M als Topshop al dat ze mohair zullen bannen, maar Asos gaat nog een stapje verder door extra materialen te verbieden.

Wreed dierenleed

De materialen in kwestie worden allemaal in verband gebracht met ernstig dierenleed. Maar liefst 6.600 zijdewormen worden levend gekookt worden om amper één kilogram zijde te produceren.

Kasjmier wordt gemaakt van de vacht van geiten. De dieren worden vaak in de winter geschoren – bij ijskoude temperaturen –  waardoor ze meestal het seizoen niet overleven.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft ook ontdekt dat veel angorageiten mishandeld worden voor hun pluizige wol waar mohair van gemaakt wordt.

De huidige generatie jongeren staat steeds vaker stil bij dierenleed. Dat is ook te merken aan het stijgend aantal vegetariërs en veganisten. Asos wil met deze beslissing tegemoet komen aan de veranderende visie van hun publiek en helpen om dierenleed een halt toe te roepen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Asos, Dierenleed, Dierenwelzijn, Mohair, Zijde.