Nespresso daagt je uit om vrouwen in beeld te brengen
© Shutterstock

Nespresso daagt je uit om vrouwen in beeld te brengen

Leestijd: 1 min

Ken jij een bijzondere vrouw en kan je overweg met een filmcamera? Let dan nu goed op, want Nespresso heeft zojuist het startsein gegeven voor de derde editie van Nespresso Talents. Deelnemen kan nog tot 25 maart en wie wint, mag op kosten van Nespresso naar Cannes.

Hoe maken vrouwen het verschil? Op die vraag wil Nespresso van jou graag een antwoord in de vorm van een kortfilm in portretstand (formaat 9:16). Uitgaande van hun eigen engagement om duurzaamheid en positieve verandering na te streven door vrouwelijke landbouwkundigen en boerinnen te ondersteunen met kennis en opleidingen, wil Nespresso nu graag van jonge cineasten weten welke vrouwen in hun ogen, via kleine ingrepen of hele grote, elke dag timmeren aan een betere wereld.

Waarom dit in portretstand moet? Om hip te zijn. Niets meer en niets minder. Het aantal in portretstand gedraaide filmpjes is de voorbije vijf jaar met maar liefst 600% toegenomen. Een evolutie waar smartphones en Instagram Stories ongetwijfeld voor veel tussen zitten. Draaien dus die camera en laat voor de rest je creativiteit de vrije loop.

Eind maart buigt een jury van filmexperts zich over de inzendingen om finaal drie winnaars te kiezen uit een shortlist van vijftien. Slaag je erin om het tot dat gelukkige trio te shoppen, dan win je niet alleen een geldprijs, maar mag je ook naar het Filmfestival van Cannes! Daar worden de winnaars immers in de bloemetjes gezet en krijgen ze tevens tips en tricks van de leden van de Semaine de la Critique en Berlinale Talents. Dus pak vast, die camera! (en vergeet hem niet te draaien)

Meer informatie over Nespesso Talents 2018 vind je op www.nespresso.com/talents.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Kortfilm, Nespresso, Nespresso Talents, Powervrouwen, Vrouwen.