Deze 23 celebrities sieren de nieuwe gruwelijke campagne van Louis Vuitton
© Pers

Deze 23 celebrities sieren de nieuwe gruwelijke campagne van Louis Vuitton

Door Aline Dricot  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Louis Vuitton presenteert zijn Pre-Fall-collectie, met 23 beroemdheden, gebaseerd op het idee van Nicolas Ghesquière. De artistiek directeur herschept covers van gruwelijke romans, die de beroemdheden van het huis uitbeelden.

Wat is de link tussen Léa Seydoux, Cody Fern of Sophie Turner? Ze maken allemaal deel uit van de beroemde muzen van Louis Vuitton en verschijnen in de nieuwe pre-herfst 2020-collectie. Onder de impuls van Nicolas Ghesquière worden deze beroemdheden avonturiers en vechten ze tegen de krachten van het kwaad.

/

Een ontmoeting tussen mode en retro-cultuur

De artistiek directeur van de damescollecties biedt een retro-visie, tussen de ontmoeting van tijden én mode-knowhow. Elke poster vertelt zijn eigen verhaal, tussen stilistische rebellie en haute-couture.

Om nog verder te gaan in culturele referenties, versierde Louis Vuitton één van de T-shirts van de collectie met een originele cover van de cultroman uit 1971 van William Peter Blatty, The Exorcist.

<<Lees ook – PFW SS20: laatste defilé voor ontwerper Jean-Paul Gaultier>>

De pre-herfst 2020 collectie bouwt een verhalende reis, tussen anachronistische combinaties en een rijke verdeling van kostuums. Omdat mode een roman is … Elk kledingstuk bepaalt inderdaad onze dag, onze stemming, onze dromen. De illustratie van deze collectie past dus perfect bij de vooraf vastgestelde rol. De muzen van het modehuis zijn de hoofdrolspelers van deze posters, aangepast aan het verhaal van Louis Vuitton. Ze omhelzen hun rol briljant als avonturiers.

Nicolas Ghesquière herleeft dankzij deze nogal gedurfde retro campagne de geschiedenis van een belangrijk huis, zowel in de geschiedenis van de cultuur als in de mode. Een verzameling die ons koude rillingen geeft!

/

In beeld: Louis Vuitton pre-herfst 2020-collectie

Vind je dit een interessant artikel? Lees dan ook – De 12 meest iconische nineties looks aller tijden

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boek, Emma roberts, Film, Louis vuitton, Nicolas ghesquière, Pre-collectie, Retro.