Kunstenares Ellen Pil wil Vlaanderen en Wallonië verzoenen met nieuwe expo
© Ellen Pil

Kunstenares Ellen Pil wil Vlaanderen en Wallonië verzoenen met nieuwe expo

Leestijd: 1 min

Met "I'll keep you postered" debuteert de Antwerps kunstenares Ellen Pil in eigen geboortestreek Oudenaarde. De expo omarmt zowel Vlaanderen als Wallonië als individu en vormt een aanzet tot huwelijk tussen de twee gebieden via beeld. 

/

Opgegroeid in Vlaanderen, maar met Wallonië als achtertuin vroeg de Antwerpse kunstenares Ellen Pil zich af hoe het komt dat ze zo weinig weet over iets dat zo dichtbij is. Gefascineerd door de Waalse overkant, ging ze aan de slag met eenvoudige onderwerpen zoals nijverheid, taal, voeding en oude symboliek om op haar manier op zoek te gaan naar een nieuwe grenzeloze toekomst. Via lokale verhalen gaat ze dieper in op globale thema’s, waardoor het oorspronkelijke idee subtiel wordt overstegen.

“I’ll Keep You Postered is een voorzichtige liefdesbrief naar de overkant van de taalgrens.  Door linnen te verven met steenkool residu staat het in het spoor van de wevers en mijnwerkers en vormt het een symbolische start. De expo is een aanzet tot een huwelijk tussen de twee gebieden, met een beeldenlijst vol goede beginpunten.”

Niet toevallig exposeert Pil in Gevaertsdreef01 in Oudenaarde. De tweedeling van het gebouw doet perfect dienst als grensgebied en vormt tegelijkertijd een plaats van verzoening. Zichtbare gelijkenissen in de installaties aan beide kanten doen de grens vervagen, waardoor je als bezoeker ongetwijfeld stilstaat bij de analogie.

Ellen Pil

Praktische info

Expo – 05/09/2020 t.e.m. 04/10/2020
Zaterdag en zondag tussen 14 en 18 u. of op afspraak via illkeepyoupostered@gmail.com
Gevaertsdreef 1, 9700 Oudenaarde
Meer info op: gevaertsdreef01.be.

Ellen Pil

Ellen Pil

Lees meer Marie Claire op: The Narcist: het nieuwe female empowerment platform met een gezonde dosis narcismeBelgische Charlotte Adigéry is een van de nieuwe gezichten van Urban Decay. 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: 100% Belgisch, Expo, Kunst.