Belgische Charlotte Adigéry is een van de nieuwe gezichten van Urban Decay
© Urban Decay

Belgische Charlotte Adigéry is een van de nieuwe gezichten van Urban Decay

Leestijd: 1 min

De Gentse zangeres en producer Charlotte Adigéry is te zien in een campagne van het Amerikaanse cosmeticamerk Urban Decay. Ze staat model voor de All Nighter Setting Sprays, naast de Nederlandse zangeres Delaney Lepelblad. 

/

Live kun je het Belgisch-Caraïbische supertalent Charlotte Adigéry op 17 september in Contrair in Antwerpen aan het werk zien. Wie niet tot daar geraakt, kan haar ook bewonderen in de nieuwe campagne van Urban Decay. Het cosmeticamerk sloeg de handen in elkaar met magazine i-D om de lancering van de All Nighter Setting Sprays te vieren. Met behulp van een nieuwe generatie creatieve makers.

“Makers die zelfexpressie op hun eigen unieke manier maximaliseren, om het podium hun eigendom te maken en de grenzen van hun industrie te verleggen. Twee muziekpioniers die deze waarden perfect belichamen, zijn de Belgische zangeres Charlotte Adigéry en de Nederlandse zangeres Delaney Lepelblad. Ieder op hun eigen manier zorgen ze voor verandering, waarbij hun podium prestaties te allen tijde vragen om zowel een impact als look ’that never fades’,” staat te lezen in het persbericht. 

Urban Decay

/

Wat is een setting spray?

Een fixerende spray, ook wel een ‘setting spray’ genoemd’, zorgt ervoor dat je make-up zich beter aan je huid hecht waardoor alles beter blijft zitten. Vergelijk het met een haarspray voor je kapsel. Belangrijk: een klein beetje goes a long way. De All Nighter Setting Spray van Urban Decay zou ervoor zorgen dat make-up er tot 16 uur lang uitziet alsof het net is aangebracht. Je make-up vervaagt er niet door en het gaat niet in fijne lijntjes zitten.

/

Wie is Charlotte Adigéry?

De muziek van Charlotte Adigéry wordt wel eens omschreven als een kruising tussen Solange en Shabazz Palaces. Ze begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres bij onder meer de Belgische bands Arsenal en Baloji. Gaandeweg begon ze eigen songs te schrijven. Onder eigen naam bracht ze al twee albums uit op het DeeWee label van Soulwax’ Dewaele-broers. Zeker live zijn haar soulvolle songs doorspekt met techno beats. Adigéry richtte ook een eigen band WWWater op.

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Charlotte Adigéry, Urban Decay.