Deze maand in Marie Claire
© Pers

Deze maand in Marie Claire

Leestijd: 2 min

Een nieuwe maand in zicht, een nieuwe Marie Claire in de krantenwinkel. Mooi op tijd om tijdens het lange weekend eens lekker onderuit te zakken in je ligstoel of luie zetel en bij te lezen in je favoriete maandblad (althans, dat hopen we toch). Een greep uit het vele geletterde moois dat je mag verwachten.

Waarom mannen niet praten

Onze must read van de maand is er eentje om de vingers bij af te likken. Zwijgzame mannen mogen dan wel een wandelend cliché zijn, dixit Marguerite Baux, auteur van het stuk dat je deze maand kunt lezen in Marie Claire, wij vrouwen kennen het probleem maar al te goed. En dus gingen we voor jou op zoek naar de oorzaken van dit fenomeen. Wat we vonden, gaan we niet verklappen, maar het heeft iets te maken met Clint Eastwood, James Bond en Batman.

Intervijuninummerew: 4 voor de prijs van 1

In het juninummer van Marie Claire vind je maar liefst vier interviews. Wie we allemaal aan de (al dan niet elegante) tand gevoeld hebben? Prima ballerina Nina Tonoli, onder andere, die ons onder de titel ‘jong, ondeugend en verliefd’ meeneemt voor twee volle pagina’s leesplezier. Ook hebben we de Israëlisch-Palestijnse cineaste Maysaloun Hamoud ontmoet, net als zanger Piet Goddaer, aka Ozark Henry, en trokken we naar Bretagne voor een interview met Cécile de France, ster van de bioscoopfilm Django.

Mode

Onze modepagina’s nemen je mee naar de rand van het zwembad om daar maar liefst 37 verschillende badpakken te zien defileren. We waaien stijlvol uit bij de Noordzee en werpen een exclusieve blik achter de schermen van de laatste nieuwe Chanel campagne. Ook zaten we samen met Doutzen Kroes om te praten over de badmodecollectie die ze ontwierp voor Hunkemöller en trokken we naar Marrakech met de drie telgen van de Labyed familie, stichters van de high end, outlet webwinkel Maison Lab.

Beauty

In de beautypagina’s van ons juninummer werpen we een kritisch oog op de perfecte wenkbrauwen die vandaag de dag gezichten sieren van celebs zoals Keira Knightley, George Clooney en Cara Delevingne. En ja, je krijgt van ons een handige how-to guide. Ook lijsten we de lekkerst ruikende bloemenparfums voor je op, net als 8 scrubs en mascara’s die je best zo snel mogelijk in huis haalt.

Shoppen aan de kust, #1

Het eerste deel van onze Noordzee shoppingtrilogie neemt je mee naar de westkant van onze Belgische kust. De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Middelkerke; wij vonden er de hipste adresjes!

Escape: van stad tot groen

De reispagina’s van ons juninummer nemen je mee van de straten van Londen naar de prachtige natuur van Costa Rica. Bij de eerste staat street art centraal, bij de tweede de kunst van het relaxen. Beide mooi, beide off the beaten track. Kiezen wordt moeilijk, zoveel is duidelijk.

Food: aan tafel met Julie

juninummer

Heiki Verdurme

Voor de foodpagina’s trokken we naar Antwerpen, waar we deze maand een date hadden met raw food chef Julie Van den Kerchove. Een ontwapenend charmante dame, zo blijkt, die ons zowaar aan de groene smoothie heeft gekregen. Voor het recept daarvan zal je haar nieuwe boek moeten kopen, Easy Vegan met Julie, maar in ons juninummer vind je wel het recept voor een beet salad in a jar met pesto, een bessenmousse en het ontbijt met de klinkende naam chunky monkey overnight oatmeal. Het complete interview met Julie lees je ook binnenkort online, hier op marieclaire.be/nl.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Juninummer, Magazine, Marie Claire België.