Internationale filmfestivals organiseren samen met YouTube een tiendaags online festival
© Instagram @festivaldecannes

Internationale filmfestivals organiseren samen met YouTube een tiendaags online festival

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Als gevolg van de huidige gezondheidscrisis wordt het ene (film)festival na het andere afgelast. Om die reden hebben filmfestivals over de hele wereld de handen in elkaar geslagen om samen met YouTube een openbaar online festival te organiseren.

/

We are one: A global Film Festival

Op 29 mei begint het bijzondere filmfestival op YouTube. Het sleutel idee van het festival is zoals die bij de grote filmfestivals ook altijd is geweest. De organisatoren geloven dat artiesten en makers de kracht hebben om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Door het filmfestival online bij te wonen, krijgt het publiek niet alleen een unieke lens op verschillende culturen maar ook de kans om lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Lees ook: Youtube tip: ontdek de wereld van Monsieur Dior in zijn eigen woorden

/

10-daags gratis online festival

Ieder festival zal zijn eigen programma voorstellen. Deze zullen bestaan uit verschillende documentaires, speelfilms, kort films en panelgesprekken. ‘We praten vaak over de unieke, krachtige rol van film bij het inspireren en verenigen van mensen om de wereld te helpen genezen. De hele wereld heeft op dit moment genezing nodig,’ vertelt Jane Rosenthal, CEO van Tribeca Film Festival.

We are one is het eerste online filmfestival ooit en zal lopen van 29 mei tot en met 7 juni. De ’toegang’ is voor iedereen en bovendien gratis. Donaties worden ten zeerste geapprecieerd, maar zijn niet verplicht.

Lees meer Marie Claire op: Zalando lanceert eerste social distancing sportcampagne ooit, Quarantaine trend: de #MetGalaChallenge verovert Instagram en & Other Stories lanceert delicaat wasmiddel dat je kleren langer doet meegaan.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Filmfestival, Filmfestival Cannes, Filmfestival Venetië, Youtube.