Instagram Shopping: binnenkort ook bij ons?
© Unsplash - Erik Lucatero

Instagram Shopping: binnenkort ook bij ons?

Door Alice Barbieux en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Instagram springt mee op de kar van e-commerce en lanceert daarom Instagram Shopping als nieuwe functie. Dankzij de handige functie kunnen we voortaan met slechts één klik dat ene prachtige paar schoenen of die leuke jurk in de foto in ons virtuele winkelmandje leggen.

Instagram Shopping werd al een jaar geleden gelanceerd in de Verenigde Staten. Sinds 20 maart is de functie ook beschikbaar in Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië, Brazilië en Australië. De optie is voorlopig nog niet beschikbaar in België, maar aangezien onze buurlanden de update allemaal kregen, zijn wij ervan overtuigd dat ook wij binnenkort via Instagram zullen kunnen shoppen.

De nieuwe functie biedt bedrijven de mogelijkheid om tot 5 verschillende items te taggen in een foto of zelfs tot 20 als het merk gebruikmaakt van een fotocarrousel. Gebruikers worden met slechts 1 klik op het item meteen geleid naar een pagina met alle informatie over het product: een afbeelding, een beschrijving en de prijs van het product in kwestie. Op de pagina vind je ook een link naar de e-shop waar je het product kan kopen. Door de nieuwe functie kan je voortaan al je favoriete outfits op Instagram gewoon zelf dragen.

Instagram Shopping

help.instagram.com

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Instagram, Shoppen, Sociale media.