Hoe zou het nog zijn met de wereldberoemde kat Choupette?
© @karlagerfeld

Hoe zou het nog zijn met de wereldberoemde kat Choupette?

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Lagerfeld's geliefde kat Choupette, die dankzij zijn personeelsbestand en een voorliefde voor privéreizen een sensatie op sociale media is geworden, is het onderwerp van een nieuw boek met nooit eerder geziene foto's. Hoe zou het nog zijn met de chouchou van Lagerfeld?

Choupette, de heilige Burmese kat met saffierblauwe ogen én de geliefde metgezel van Karl Lagerfeld, is vandaag het onderwerp van een fotoboek dat volledig gewijd is aan de Burmees. Het fotoboek zal eind deze maand worden gepubliceerd. Benieuwd naar het resultaat? Wij alvast wel!

<<Lees ook: de 5 leukste katten-accounts om te volgen op Instagram>>

/

Choupette: de grote liefde van Lagerfeld

Het kattenras ‘Birmaan‘ staan bekend om hun rustige, meegaande karakter. Voor Choupette was het dus geen enkel probleem om telkens van het ene event naar het andere te gaan. Waar Karl was, was Choupette ook. Maar soms was het niet mogelijk om mee te gaan met zijn trouwe baasje … Choupette had (én heeft nog) een hele personeelsbestand.  Lagerfeld nam twee vrouwen vast in dienst om de dagelijkse bezigheden en stemmingen van zijn kat te noteren in een dagboek en om op de kat passen.

Net zoals elke celebrity had Choupette ook haar eigen beschermengel, bodyguard Sebastien. Ook dacht het mode-icoon aan de gezondheid van zijn lievelingsbeestje. Dr. Yola Horn, één van de meest exclusieve dierenartsen van Parijs stond 24u op 24 ter beschikking.

En om het ‘nog zotter‘ te maken had Choupette ook een eigen chauffeur. Nu kan je je wellicht wel inbeelden hoe groot de liefde was van Karl Lagerfeld voor zijn huisdier. Vele momenten zijn door Lagerfeld in beeld gebracht, maar nog nooit eerder vertoond. In het fotoboek ‘Choupette by Karl Lagerfeld’ kan je het leven van het luxe-beestje Choupette tijdens zijn leven bij Karl inkijken. Conclusie: er zullen lovers zijn, maar evenzeer haters.

 

Het fotoboek zal deze week gelanceerd worden. Misschien wel een leuk idee als kerstcadeau?

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Karl Lagerfeld: over zijn muzes, memorabele uitspraken en memoires

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Burmese kat, Choupette, Fotoboek, Karl Lagerfeld.