Hedi Slimane is nieuwe artistiek directeur van Céline
© Instagram @celine

Hedi Slimane is nieuwe artistiek directeur van Céline

Leestijd: 1 min

De Fashion Weeks zijn wel vaker het moment voor grote aankondigingen. Zo werd vorige week nog bekend gemaakt dat Kim Jones afscheid neemt van Louis Vuitton. Gisteren kondigde de LVMH-groep Hedi Slimane aan als de nieuwe creatief directeur van Céline.

Het Franse modehuis Céline werd opgericht in 1945 en is sinds 1996 in handen van de luxegroep LVMH. De afgelopen 10 jaar had Phoebe Philo de creatieve leiding over het label. Zij kondigde in december echter haar vertrek aan.

Op zondag 21 januari, de laatste dag van de mannenmodeweek in Parijs, liet LVMH weten dat Hedi Slimane de plaats van Phoebe Philo zou innemen als creatief directeur van Céline. Zijn volledige titel wordt “artistic, creative en image director” en hij zal dan ook niet alleen de leiding hebben over de vrouwencollectie, maar ook voor het eerst een mannencollectie en een haute-couturecollectie ontwerpen en een parfumlijn ontwikkelen.

Bernard Arnault, de CEO van LVMH, is heel blij met de komst van Hedi Slimane: “Ik ben erg tevreden dat we Hedi Slimane opnieuw mogen verwelkomen bij LVHM en dat hij de artistieke leiding over Céline op zich zal nemen. Hij is een van de meest getalenteerde ontwerpers van deze tijd. Ik bewonderde zijn werk al toen we samenwerkten voor Dior Homme.”

Hedi Slimane werkte eerder al voor Dior en voor Saint Laurent. Die laatste verliet hij in 2016 en sindsdien heeft de Franse ontwerper zich voornamelijk beziggehouden met fotografie. Op 1 februari gaat hij officieel aan de slag bij Céline. Zijn eerste collectie voor het huis zal hij tijdens de Parijse modeweek in september presenteren.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Céline, Hedi slimane, LVMH, Phoebe philo.