Kim Jones neemt afscheid van Louis Vuitton
© LOUIS VUITTON Men Collection Autumn-Winter 2018/2019 © Louis Vuitton – All rights reserved

Kim Jones neemt afscheid van Louis Vuitton

Leestijd: 1 min

Gisteren stelde Kim Jones zijn laatste collectie voor Louis Vuitton voor tijdens de modeweek voor mannen in Parijs. Na zeven jaar aan het hoofd van de mannenlijn gaat de ontwerper nieuwe horizonten verkennen.

Kim Jones, die in het verleden ook al werkte voor Alexander McQueen, Mulberry en Hugo Boss, staat sinds 2011 aan het hoofd van de mannenlijn van Louis Vuitton. In zeven jaar tijd wist hij het luxemerk geliefd te maken bij het grote publiek. Zo was zijn samenwerking met het skatemerk Supreme vorig jaar een fenomenaal succes.

Het vertrek van Kim Jones is volledig zijn eigen keuze en is vriendschappelijk verlopen. Op zijn Instagramaccount neemt hij dan ook de tijd om iedereen te bedanken: “Bedankt Louis Vuitton voor de fantastische jaren en Marc Jacobs (die artistiek directeur was van 1997 tot 2014, n.v.d.r.) voor de kans die je me gegeven hebt.”

Waar Kim Jones nu aan de slag zal gaan, is nog niet bekend. Wel doen speculaties over Versace en Burberry al de ronde.

De laatste collectie van Jones staat ook weer helemaal in het teken van reizen en combineert sportswear elementen met culturele elementen. Foto’s van het Keniaanse landschap genomen vanuit een helikopter werden gebruikt als print. “Het gaat over kleren die veranderen, over stoffen die over het lichaam bewegen en transformeren. Over nieuwe dingen ontdekken, een eindeloze reis”, aldus Kim Jones over de collectie.

Voor de gelegenheid werd de show afgesloten door supermodellen Kate Moss en Naomi Campbell. Onder luid applaus nam Kim Jones afscheid van zijn fans.

Dit zijn onze favoriete looks van de Louis Vuitton herfst-winter 2018/19 mannencollectie:

LOUIS VUITTON Men Collection Autumn-Winter 2018/2019 © Louis Vuitton – All rights reserved

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Kate moss, Kim jones, Louis vuitton, Mannenkleding, Mannenmode, Naomi Campbell, Paris fashion week.