Ga jij de Zero Waste Student Challenge aan?
©

Ga jij de Zero Waste Student Challenge aan?

Leestijd: 1 min

De klimaatbetogingen van de afgelopen tijd maken nog maar eens duidelijk dat het hoog tijd wordt om ons allemaal meer in te zetten voor onze planeet. Ben je student en wil je graag je steentje bijdragen? Meld je dan vandaag nog aan voor de Zero Waste Student Challenge!

Elke dag komen we in aanraking met tal van producten die we slechts een keer gebruiken. Sommige producten worden daarna gesorteerd en gerecycleerd, maar een groter deel belandt op de vuilnisbelt, of nog erger, in de oceaan of in de natuur. Zo’n soort producten maken de afvalbelt steeds groter en zijn dus zeer schadelijk voor het milieu. Bovendien is het ook een enorme verspilling van kostbare grondstoffen. Dat kan anders!

Weg met wegwerp

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceert nu de Zero Waste Student Challenge. Met deze actie dagen ze alle studenten in het Belgische hoger onderwijs uit om zich in te zetten met een initiatief voor de reductie van wegwerpproducten. Iedereen, of het nu alleen of in het kader van je studies of studentenclub is, kan deelnemen aan de uitdaging. De winnende initiatieven worden niet alleen in de kijker gezet, maar maken ook kans om 500 tot 5000 euro te winnen ter ondersteuning van hun project!

Kriebelt het al om deel te nemen? Registreer dan nu je initiatief via de Zero Waste Challenge website. Deelnemen kan nog tot 28 februari. In april worden de laureaten uitgenodigd in Brussel en worden de winnaars bekend gemaakt via een brede campagne.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Klimaatactie, Milieu, Zero waste, Zero Waste Student Challenge.