From trash to treasure: Ace & Tate tovert lokaal afval om tot hip interieur
© Ace & Tate

From trash to treasure: Ace & Tate tovert lokaal afval om tot hip interieur

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Ace & Tate - het hippe Amsterdamse brillenmerk - opende onlangs een tweede winkel in Antwerpen. Voor het interieur maakte het brillenmerk gebruik van gerecycleerd plastic afval. Het label neemt hiermee concrete stappen om hun winkelinrichting te verduurzamen.

Voor het ontwerp ging het label een samenwerking aan met de Rotterdamse (duurzame) ontwerpstudio Plasticiet. In Antwerpen werd er een ton afval verzameld dat vervolgens met infraroodlicht gesorteerd werd. Het eindresultaat? Een prachtig decor!

/

Creatief & innovatief

Iedereen die een bril draagt van het merk weet dat het label bekend staat voor zijn onderscheidende aanpak. Het werkt graag én het liefst met lokale creatieven. Zowel voor het design van de brillen als de inrichting van hun winkels wil het merk ‘out of the box‘ denken én ontwerpen.

Met de nieuwe winkel in Antwerpen bewijst Ace & Tate dat je vuilnis kan transformeren in een esthetisch aantrekkelijk concept. Een primeur qua winkelinrichting en tegelijk ook een stijlvolle stap richting een duurzamer beleid.

/

100% duurzaam

In deze consumptiemaatschappij is het wenselijk dat er meer labels duurzame stappen ondernemen zoals Ace & Tate nu doet. Het wil zich 100% inzetten zodat hun milieu-impact verminderd wordt. Hun doel? Tegen 2030 CO2-neutraal zijn!

Het is niet de eerste keer dat Ace & Tate initiatief neemt om de winkelinrichting te verduurzamen. Zo ging het brillenmerk al in zee met de Nederlandse Boris de Beijer. De ontwerper creëerde presentatiemateriaal van resten acetaat (een soort vezel). Vorig jaar opende het brillenmerk hun eerste winkel in Zurich. Voor deze locatie werd er ook samengewerkt met Plasticiet. Het milieu bewuste businessplan van Ace & Tate kunnen we bij onze redactie alleen maar aanmoedigen!

/

In beeld

/

Praktisch

Het label werkt graag transparant … Dus voor diegene die meer willen weten over Ace & Tate’s stappen richting een duurzamer beleid, kunnen een kijkje nemen op hun website.

  • Adres: Schuttershofstraat 35, 2000 Antwerpen
  • Geopend van maandag tot zaterdag. 10u00 – 18u00. Gesloten op zondagen

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – VEJA opent eerste flagship store in Parijs

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ace & Tate, Duurzaam, Gerecycleerd afval, Plasticiet Rotterdam.