Food baby of real baby? Hilarische nieuwe Instagram challenge gesignaleerd
© Concept en creatie: Noortje Palmers & Jasper Declercq

Food baby of real baby? Hilarische nieuwe Instagram challenge gesignaleerd

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Het was even lachen toen we vandaag doorheen onze Instagram scrolden. Foto's van bolle buiken everywhere! Die overvloed aan belly's hebben we te danken aan fotografe Noortje Palmers en grafisch ontwerper Jasper Declercq. De twee creatievelingen lanceerden een nieuw project, 'foodbaby versus realbaby'. Kijk mee én train je skills!

Palmers en Declercq zijn niet aan hun proefstuk toe. Herinner je je nog het felomstreden Instagram account ‘Taboob’? Met dit project wilde het duo het censuren van borsten op social media wilden tegengaan. Met Food baby or real baby gooien ze het over een andere boeg, en willen ze een lans breken voor alle kinderloze dertigers.

Reden? Kinderloze dertigers voelen vaak ‘een soort van druk‘ of ze al dan niet een kinderwens hebben …  Als dan nog eens een buikje komt piepen, is de vraag of je zwanger bent snel gesteld. Maar is het wel een baby? Zijn het niet gewoon die twee borden soep, de anderhalve tomates-crevettes, de portie kroketjes en het stukje taart dat daar gezellig zitten te kabbelen?

De bollige verwarring ligt aan de oorzaak van talloze ‘awkward moments‘. Dus bedachten creatief duo Noortje Palmers en Jasper DeclercqFood baby or real baby’: een ludieke fotoserie waarmee je je babyspottingskills kan trainen. Raad even mee!

/

Let the belly’s out

Ondertussen telt de pagina al 31,4 duizend volgers! Het nieuwe project ‘Foodbaby versus Realbaby‘ viel meteen in the picture bij vele vrouwelijke Instagrammers. Wordt er een nieuwe challenge geboren? Let the belly’s out! Hiermee willen ze een statement maken. Train je skills vooraleer je een verkeerde conclusie zou maken. Het zou anders een beetje gênant zijn, toch?! En als je het niet weet, kan je maar beter zwijgen.

Er verschijnt alvast een grote glimlach op ons gezicht!

  • Concept en creatie: Noortje Palmers en Jasper Declercq 
  • Styling: Carolien Wardenier & Farah el Bastani
  • Make-up: Carolien Wardenier

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: de body positivity kaartenset van CKS x Chrostin

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Foodbaby versus Realbaby, Jasper Declerq, Noortje Palmers, Taboob.