Expo SMUK in Modemuseum Hasselt: een streling voor het oog
© Expo SMUK

Expo SMUK in Modemuseum Hasselt: een streling voor het oog

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Nog niets gepland dit weekend? Dan weten wij nog een leuk adresje! Afgelopen zaterdag opende er een nieuwe expo in het Modemuseum van Hasselt. Een tentoonstelling vol visuele pracht en praal.

We leven in een fast fashion wereld, maar zelf weten we nauwelijks iets van al de creaties én hoe iets ontworpen wordt. Curator Eva Demoen wil de bezoekers meenemen in een wereld van creaties zodat ze een blik kunnen werpen van hoe iets tot stand komt. Zo krijgen we expliciet een duidelijker beeld van al de mogelijke versiertechnieken in de haute couture. Ons werd al snel duidelijk dat er veel werk kruipt in al deze pracht en praal.

De expo is een reis door de achttiende eeuw. Hét hoogtepunt van het gedecoreerde kledingstuk en de periode waarin zelfs de heren zichzelf rijkelijk opkleden met geborduurde mantels en vesten. Ook worden experimentele technieken van de laatste jaren, zoals 3D-printing getoond.

Er werd nagedacht naar interactie met de bezoeker. Zo zijn er enkele wonderkamers waar je zelf aan de slag kan gaan met hoogwaardige decoratieve ambachten. Altijd al eens graag een manchetknoop of sierspeld gemaakt? Hier kan je deze ontwerpen aan de hand van moderne technieken.

Nog een leuk Limburgs weetje: de affiche van de tentoonstelling werd ontworpen door Limburger én ontwerper Raf Simons.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Dit is het allereerste pop-up Instagram museum van België: Smile Safari

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Eva Demoen, Expo, Mode, Modemuseum Hasselt, Raf simons, SMUK.