Duitse modefotograaf Peter Lindbergh sterft op 74-jarige leeftijd
© Frank Ruiter

Duitse modefotograaf Peter Lindbergh sterft op 74-jarige leeftijd

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Peter Lindbergh, de beroemde Duitse modefotograaf, stierf dinsdag 3 september op 74-jarige leeftijd. Dit werd deze ochtend bevestigd door een bericht van zijn familie dat werd gedeeld op zijn officiële Instagram-account. 

/

† Peter Lindbergh

Erkend als één van de meest invloedrijke fotografen van zijn generatie, werkte Lindbergh gedurende zijn hele carrière samen met talloze modeontwerpers en internationale tijdschriften. Zijn kieskeurige, intieme zwart-witbeelden hebben een aanzienlijke impact gehad op de wereld van de mode en popcultuur.

Een van Lindberghs bekendste werken is een foto die hij ontwierp in 1990 voor de coverfoto van modetijdschrift Vogue. Op de cover zijn topmodellen Cindy Crawford, Naomi Campbell en Kate Moss te zien. Ook fotografeerde Lindberg drie keer de exclusieve Pirelli-kalender – in 1996, 2002 en 2017. Hier werden in plaats van modellen, actrices gefotografeerd. De fotograaf had een liefde voor alles wat met puurheid te maken had en fotografeerde daarom ook met zo weinig mogelijk make-up of styling.

In a time where women are represented in the media and everywhere else as ambassadors of perfection and youth, I thought it was important to remind everyone that there is a different beauty, more real and more truthful, not manipulated by commercial or any other interests, beauty which speaks about individuality, the courage to be yourself, and your very own sensibility – P. Lindbergh

/

Een meester in zijn vak

Slechts een paar maanden geleden fotografeerde Lindbergh 15 vrouwelijke coversterren voor het septembernummer 2019 van British Vogue. Met onder andere klimaatactiviste Greta Thunberg en auteur Chimamanda Ngozi Adichie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Greta Thunberg, climate change campaigner and student, photographed in Stockholm #ForcesForChange #BritishVogue #GretaThunberg #LindberghStories #septemberissue

Een bericht gedeeld door Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) op

Zijn werken zullen voor altijd gegrift staan in ons geheugen.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: ‘Met deze 5 tips leer je foto’s maken als een pro’

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Celebrities, Fashion, Fotografie, Magazines, Peter Lindbergh, Zwart-wit.