Carpe Clinic biedt gratis hulp aan mensen met een fysiek probleem
© Getty Images

Carpe Clinic biedt gratis hulp aan mensen met een fysiek probleem

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

-Het esthetische centrum ‘Carpe Clinic’ en Daisy Lynch, bezieler achter de non-profitorganisatie ‘Ritch Europe’, slaan de handen in elkaar voor het goede doel. Samen geven ze 10 personen de kans om een fysiek probleem, denk aan de baard bij transgenders tot littekens na partnergeweld, gratis te laten behandelen.

Een helpende hand

Carpe Clinic is al meer dan 25 jaar een gespecialiseerd centrum voor zowel gelaat, lichaam als haar in Antwerpen. Het esthetisch centrum beschikt over een professionele haarkliniek waar voornamelijk de stimulatie van haargroei, maar ook definitieve en medische laserontharing, de voornaamste behandelingen vormen. Carpe Clinic wordt dagelijks geconfronteerd met patiënten die kampen met medische, fysieke problemen. Ook de oprichtster van Ritch Europe, Daisy Lynch, weet als geen ander wat het betekent om je niet lekker in je vel te voelen.

Geïnspireerd door Ritch Europe, geeft Carpe Clinic 10 personen de kans op hulp voor medische, fysieke problemen waarmee ze al een tijdje kampen. Vaak draagt die fysieke beperking ook een mentaal trauma mee. Dit kan gaan van het behandelen van de baard bij transgenders, tot de behandeling van littekens, brandwonden, en zo veel meer. Maar ook zwaar getroffen COVID19- patiënten die na een aanslepende herstelperiode een oppepper kunnen gebruiken, zijn bij dit project aan het juiste adres.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carpe Clinic (@carpe_clinic)

Carpe Clinic sluit dit project af met een verwendag in het voorjaar van 2021 waarbij naast de behandeling ook een verwenmomentje zal plaatsvinden voor de deelnemers. Denk aan een massage, een make-over, een fotoshoot en dit samen in alle veiligheid met gelijkgestemden. Onze fysieke maar ook mentale gezondheid was nog nooit zo belangrijk als vandaag de dag.

Wil jij graag je verhaal inzenden of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Dan leest of luistert Carpe Clinic graag. Schrijf je tot eind december in voor de laatste selectieronde via communicatie@mojoantwerp.be met in de onderwerpnaam DEELNAME GIVING TRUST BACK X CARPE CLINIC.

Lees meer Marie Claire op: Kerst 2020: de beste beauty cadeaus voor onder de kerstboom, Tommy Hilfiger brengt kledinglijn voor mensen met een fysieke beperking naar België en Ga stralend het eindejaar in met deze make-uptips van de pro’s.

Tags: Esthetiek, Goede doelen.