Café Solidair: steun je favoriete café door je pintjes vooraf te betalen
© Unsplash

Café Solidair: steun je favoriete café door je pintjes vooraf te betalen

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Kijk jij ook al zo hard uit naar het moment dat we weer met z'n allen op café kunnen? Wij alvast wel. Alken-Maes lanceert daarom de nieuwe campagne Café Solidair.

Nadat de horeca noodgedwongen zijn deuren moest sluiten, ontstond er op sociale media een grote beweging van mensen die hun favoriete cafés en restaurants een hart onder riem wouden geven. Velen wisten echter niet goed hoe ze dit konden doen. Daarom creëerde Alken-Maes het online café, Café Soldair.

/

Hoe werkt het?

Op de website www.cafesolidair.be kan je vanaf vrijdag 20 maart, 17 uur, bij je favoriete Maes of Cristal café zoveel pintjes bestellen als je wilt. Je kan daarbij kiezen om de bestelde pintjes na de heropening op te drinken op café. Of, indien je beseft dat 30 pintjes alleen opdrinken een beetje te ambitieus is, kan je ook pintjes doneren bij wijze van steun.

De campagne gaat uit van een pay-it-forward principe. Eenmaal de betaling dan bevestigd is, wordt het bedrag overgemaakt aan de café-uitbater zodat jouw stamcafé wat extra zuurstof krijgt om de volgende weken te overleven. Jij krijgt vervolgens een voucher om je aangekochte pintjes later ter plaatsen op te drinken.

Cristal

Pers

/

Overzicht:

Wat? Café Solidair.
Wanneer? Vanaf vrijdag 20 maart, 17 uur.
Hoe? Via de website www.cafesolidair.be.
Waarom? Om de getroffen horeca-uitbaters een hart onder de riem te steken.

Lees meer Marie Claire op: Shopping: De ultieme must-haves voor deze lente en zomer, Woman to watch: Karolin Van Loon of Getest: Een ochtend bij mooimaker Dessange.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alken-Maes, Café Solidair, Corona.