Getest: Een ochtend bij mooimaker Dessange
©

Getest: Een ochtend bij mooimaker Dessange

Door Marie Geukens
Leestijd: 1 min

In de week zijn de kappers open en nu we toch van thuis uit mogen werken met veel flexibele uren tot gevolg, kunnen we gewoon overdag binnenspringen bij onze favoriete kapper. (Niet verantwoordelijk voor gebeurlijke uitbranders, nvdr). Laat je anderhalf uur hemels verzorgen. Je hebt het zeker voor de ene of andere reden verdiend.

Ik laat me gewillig anderhalf uur verwennen en vraag naar een “Soins profonds aux huiles précieuses”

Dit filmpje werd opgenomen bij Dessange – Brugmannlaan 229 in Brussel. Open van maandag tot zaterdag.

/

Stap Eén:

Een kopje koffie? Een glaasje water? Geen betere manier om goedgezind je dag te beginnen dan met vriendelijke mensen om je heen. Ze praten je door het verloop van de behandeling en je mag plaatsnemen in een comfortable kapstoel.

Stap Twee:

Een paar snelle bewegingen door je haar en de kapper weet meteen wat de structuur en de textuur van je haren zijn. We bespreken wat ik in gedachten had en hij geeft er zijn mening over. Niet te kort, zal het worden, en makkelijk te onderhouden.

Stap Drie:

Maar voor mijn haar koudweg de douchekraan moet ondergaan, krijg ik een heerlijke schedelmassage. Aangepaste producten zorgen voor de juiste voeding voor mijn vermoeid haar. De spanning in mijn hoofd lost langzaam op. Dit is geen luxe meer, maar noodzaak, (denk ik dramatisch, maar meen het stiekem wel).

Stap Vier:

Met veel kennis van zaken gaat de volleerde kapper aan de slag met kam en schaar. Hij doet me opstaan, knipt voort, laat me weer gaan zitten, begint te drogen en wow: ik ben een ander mens. Blij met mijn verzorgde Dessangekapsel, dat makkelijk en natuurlijk valt en waar ik thuis weinig werk aan heb. Zo is het afgesproken en zo is het uitgevoerd.

Stap Vijf:

Maar de kers op de taart moet nog komen. Want bij Dessange vertrek je niet zomaar nadat  de laatste plooi in je nieuwe coupe werd geföhnd. Je wordt vriendelijk verzocht naar de make-up tafel te gaan. Daar retoucheert een schoonheidsspecialiste je wenkbrauwen en poedert je gezicht. Wat lipstick et voilà. Meer opgepept kan ik niet aan mijn dag beginnen – jammer dat de meetings zijn afgeschaft ;-).

/

L’institut Dessange

L’institut Dessange biedt verschillende haar- en schoonheidsbehandelingen en make-upverzorgingen aan. Mijn verzorging kostte € 100,-. Prijzen vind je op de website www.dessange.com en dan doorklikken naar de kapper in je buurt.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Dessange, Getest, Hair, Kapper, Make-up.