Woman to watch: Karolin Van Loon
© Karolin Van Loon

Woman to watch: Karolin Van Loon

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Karolin Van Loon.

/

Karolin Van Loon

  • 8 april 1976, Kapellen;
  • op internaat tot haar 18de;
  • opleiding: Architectuur in Antwerpen;
  • het laatste jaar van haar opleiding heeft ze opnieuw gedaan in het Spaans, Barcelona;
  • drie kindjes op 4 jaar tijd: Vince, 11 jaar, Julian 9 jaar en Lavinia 7 jaar;
  • vorige jobs: Hilde Cornelissen Interieur en Obumex;
  • huidige job: juwelenontwerper;
  • Karolin’s grote droom: haar merk zo goed mogelijk in de diepte uitbouwen. Het gaat niet over het aantal volgers op Instagram, maar over leuke samenwerkingen met de mensen rondom haar.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

H O L L Y W O O D

Een bericht gedeeld door Karolin Van Loon (@karolinvanloon) op


Waarom kozen we deze week voor Karolin Van Loon? Heel eenvoudig … Sterk, creatief én inspirerend. De overweldigende mode- en beauty industrie vandaag de dag mag meer kritisch ‘in the picture‘ komen te staan. Bij Marie Claire zijn we ervan overtuigd dat we met z’n allen langzaamaan moeten ijveren voor een duurzamer leven. Dit ook op vlak van ja, shopgedrag … Het is vooral een aanpassing van je mindset en de manier van je aankopen doen. Maar wie zijn al die duurzame ontwerpers? Karolin is daar als juwelenontwerper eentje van!

/

Karolin Van Loon

De ontwerpen bieden draagbare en tijdloze stuks aan voor de zich onderscheidende, moderne vrouw. Het label, dat haar eigen naam draagt, gelooft niet in seizoenen, maar in de kracht van eenvoud en elegantie. Ze wil de manier waarop we consumeren veranderen én uitdagen. Omdat het label een geheel eigen ritme volgt – los van modeseizoenen – geeft het zichzelf de tijd en ruimte om een uitgepuurd verhaal neer te zetten.

I would urge you from the bottom of my heart to buy fewer things with greater awareness – Karolin

Deze vertraging (slow fashion) vormt ook een uitnodiging om een juweel welbewust te kiezen. Karolin werkt volgens het korte-keten-principe, zonder extra tussenpersonen. Op deze manier bewaart ze de controle over de kwaliteit en prijs van haar unieke juwelen. De ontwerpster selecteert alle agaatstenen persoonlijk op de plaats waar ze ontgonnen worden en werkt sinds dag één nauw samen met een vast atelier in Antwerpen. Een eerlijk proces én dit kunnen we bij Marie Claire alleen maar aanmoedigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Renaissance Rocky Rings〰️now in store🍡 #karolinvanloon #antwerp #antwerpshopping #madeinantwerp #finejewelry

Een bericht gedeeld door Karolin Van Loon (@karolinvanloon) op

/

Happy birthday

Om hun eerste jubileum (5 jaar) te vieren lanceerde het label een nagellakcollectie met exclusieve kleuren en superglitters. ‘Les Couleurs de la Terre’ bestaat uit verschillende natuurtinten die passen bij elke garderobe. De tijdloze kleuren zijn geïnspireerd op de natuurlijke pastel- en diepzwarte tinten van de agaatstenen uit haar juwelencollectie, maar ook op de bijzondere vrouwen rondom haar.  Girlpower! 

Wie een juweel koopt van Karolin Van Loon krijgt er drie gratis nagellakken bij. De nagellakjes worden verstuurd in een zacht satijnen (duurzaam) zakje waar je later je juwelen veilig in kunt opbergen. Het flesje zelf knipoogt met zijn ronde hoeken naar de natuurlijke vormen van haar juwelen. Momenteel geen budget voor een prachtig juweel? Niet getreurd … De nagellakken zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, check de webshop.

Leuk weetje: voor de productie van de 8-free* nagellakcollectie werkte Karolin samen met een bedrijf dat zijn producten niet test op dieren. De nagellakjes zijn dus niet alleen mooi, maar ook hypoallergeen, vegan en met respect voor de planeet geproduceerd. 

Prachtig, toch?!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Klaartje Lambrechts

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Karolin van loon, Woman to watch.