Switch to Hope: Bert Kruismans en Lieve Blancquaert over leven met Kanker
© Pers

Switch to Hope: Bert Kruismans en Lieve Blancquaert over leven met Kanker

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Op 3 februari kan je in het Flagey in Brussel de innemende voorstelling "Switch to hope" volgen. Die gaat over leven met kanker en kadert de ziekte met een uniek ontmoetingsmoment voor de patiënt en zijn directe omgeving.

Want, hoe is leven met kanker nu eigenlijk?

Conferencier Bert Kruismans, reportagemaakster Lieve Blancquaert en danscollectief Jazzmijn kruipen in de huid van mensen met de ziekte en combineren humor, video en dans tot een uitzonderlijk moment.

/

Switch to hope

Switch to Hope

Pers

‘Switch to Hope is een online platform en ontmoetingsmoment voor mensen met kanker en hun directe omgeving. Via ontmoetingen, getuigenissen, bruikbare informatie en tips vormt het een steunpunt voor iedereen die met de ziekte leeft. Niet alleen patiënten maar ook vrienden en familieleden zijn er welkom. Naar aanleiding van de Wereldkankerdag, op 4 februari 2019, organiseren de initiatiefnemers op 3 februari een voorstelling over het leven met kanker.

Wat staat er op het programma?

Switch to hope

Pers

Tijdens het ontmoetingsmoment kan je deelnemen aan workshops rond belangrijke pijnpunten van leven met kanker, zoals vermoeidheid, beweging en relaxatie, praten en intimiteit, voeding, psychologische begeleiding en kanker op jonge leeftijd. Verder zijn er de innemende getuigenissen en beeldmateriaal van Lieve Blancquaert, die op een authenthieke manier het kankerverhaal in beeld brengt. Om de ziekte ook op een andere manier te bekijken, kruipt conferencierBert Kruismans, in de huid van mensen met kanker. Als laatste is er ook het danscollecief Jazzmijn, dat met warme choreografiëen toont wat omgaan met kanker inhoudt.

Praktische info

Switch to Hope

Pers

  • Tijdstip: 3 februari 2019 van 10 – 13u
  • Inkom: 5 euro als gift voor een organisatie naar keuze.
  • Plaats: Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel.
  • Parking: Er is een publieke betalende parking onder het Flageyplein op 100 meter van de ingang van Flagey. Voor fietsen, scooters en bromfietsen is er een parking op het Heilig-Kruisplein.
  • Bus: 38, 59, 60, 71 – 38 en 71 van en naar het Centraal Station.
  • Tram: 81 – van en naar het Zuidstation.

Lees meer Marie Claire: 1 op 3 Belgen knuffelt het liefst de hele nacht met zijn partner, 7 podcasts om te luisteren tijdens het lopen, 5 tips voor een instant ecologische leven, Deze essentiële oliën redden je van de winter.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Flagey, Kanker, Switch to hope.