Deze 5 essentiële oliën redden je van de winter
© Getty Images

Deze 5 essentiële oliën redden je van de winter

Door Laura Dabekaussen  & VS
Leestijd: 1 min

De winter heeft niet enkel een een nefaste invloed op ons humeur, ook ons lichaam heeft last van al die koude. Met prikkende kelen en snotterende neuzen, is een goede verzorging van groot belang. Pamper je lichaam daarom met natuurlijke essentiële oliën. Zo straal je de hele winter door.

Voor kleine kwaaltjes grijp je best niet meteen naar medicijnen. Check onze 5 essentiële oliën voor een sublieme winter.

/

Essentiële olie met oregano

Deze Rolls Royce van de etherische oliën wordt vaak ‘een natuurlijk antibiothicum’ genoemd. Deze olie zorgt voor de bestrijding van virussen en andere bacterieën zonder je bestaande darmflora aan te tasten. Met een kuur van 5 dagen, verbeter je doelgericht griepsymptomen en aanhoudende hoest en wie weet, vermijd je wel eens dat snotteren.

Pranarom essentiële olie

/
Etherische olie van Ravintsara

Deze klassieker werkt antiviraal en slijmoplossend. Perfect voor wanneer je een koude voelt opkomen. Smeer hem preventief op polsen en voetzolen om kleine kwaaltjes te voorkomen. Leuke tip: Gebruik deze olie als parfum want hij geurt ook heerlijk.

Ravintsara essentiële olie

/

Eucalyptus essentiële olie

Wanneer je moeite hebt met ademhalen of een koude voelt opkomen, is Eucaluptus een goed medicijn. Het verfrissende kruid werkt ontsmettend en heeft een positief effect op je luchtwegen. Je kan het in spray-vorm gebruiken voor neus en keel of als olie die intrekt in de huid. Pluspunt van de olie: je huid wordt er lekker zacht van.

Eucalyptus olie

/

Citroen etherische olie

Deze olie is volledig natuurlijk en werkt ontsmettend voor beginnende ziektes. De olie is zacht en versterkt het imuunsysteem. Hoe gebruiken? Breng hem aan op je thorax, dat is het plekje net onder je borstbeen, voor een verlichtend effect.

Citroen etherische olie

/

Thymex thijm etherische olie

Heb je last van angina, faringitis of bronchitis? Dan is essentiële olie met thijm de perfecte oplossing. De natuurlijke olie kalmeert de keel en verhelpt kleine kwaaltjes. Let op: wil je hem in huis halen dan ben je er best snel bij, want deze jongen is zeer gewild en beperkt in oplage.

Thijm etherische olie

Lees meer Marie Claire: Fitcation is de trend die je fit houdt tijdens je vakantie, 5 redenen om in de Kerstvakantie met yoga te beginnen, Matcha: waarom iedereen overstag gaat voor dit groene goedje, Ga in topvorm op skivakantie met deze 4 tips.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Essentiële olie, Etherische olie, Gezondheid, Kwaaltjes, Natuurlijk, Olie, Winter, Ziekte.