1 op 3 Belgen knuffelt het liefst de hele nacht met zijn partner
© Unsplash

1 op 3 Belgen knuffelt het liefst de hele nacht met zijn partner

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Knuffelen is belangrijk, niet alleen op Valentijn, maar ook in het dagelijks leven. Het zou ons een beter gevoel geven en effectief blijer maken. Maar is de Belg wel zo'n knuffelaar? De Belgische social app Twoo zocht het uit.

Social app Twoo heeft een bevraging gedaan bij 8000 mensen over de impact van knuffelen op hun liefdesleven en of het hen gelukkiger maakt. De resultaten zijn verrassend.

/

De Belg is een echte Teddybeer, ook in bed

knuffelen

Unsplash

Uit de enquête blijkt dat we soms geen tijger, maar een echte knuffelbeer willen in bed. Want 1 op 3 Belgen knuffelt het liefst de hele nacht met zijn partner. Slechts 3% van alle bevraagden slaapt liever aan de eigen kant van het bed. De Belg is dus toch niet zo’n koele kikker als eerst gedacht. En daar stopt het knuffelen niet, 6 op 10 Belgen vinden het ook prima om iemand te knuffelen die ze niet kennen. Want hoe meer knuffels, hoe beter.

/

Oxytocine maakt gelukkig

knuffelen

Unsplash

Fysiek contact is erg belangrijk in een relatie. Iedereen houdt van knuffels en kussen, maar wist je dat oogcontact net zo belangrijk is? 7 op 10 Belgen vinden oogcontact zeer belangrijk bij het tonen van affectie. 81% gelooft dan effectief weer dat fysiek contact een relatie gelukkiger maakt. Mannen zijn hier de koploper in. 83,3% is pro tegenover 71,6% van de vrouwen. En daar is Twoo het mee eens. “Elke keer wanneer we fysiek contact maken, maken onze hersenen een homoon aan genaamd oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit geeft ons een fijn gevoel en het zorgt voor meer vertrouwen en verbondenheid.” Dus de volgende keer dat jij je even slecht voelt?

Knuffelen maar!

Lees meer Marie Claire: FOMO: heb jij er last van? Doe de test, 4 parfums voor Valentijn, onze favoriete geuren, Experiment: de 30-urenweek, 5 manieren om ecologischer te leven, 5 essentiële oliën die je zullen redden van de winter,

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezondheid, Knuffelen, Valentijn.