Aromachologie: welzijn door geur
© Getty Images

Aromachologie: welzijn door geur

Door Zina Mehrez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat dat ingewikkelde woord betekent? Wij ontcijferen samen met jou de aromachologie! Het is veel leuker dan het klinkt. Beloofd!

Of je het nu hebt gehoord of niet, aromachologie is de wetenschap die de invloed van geuren op ons gedrag bestudeert. Daarom wilden we dit fascinerende fenomeen nader bekijken.

/

Wat is aromachologie?

Het is een term die in 1982 begon bij Annette Green, director van de Fragrance Foundation, een organisatie die de wereld wil laten kennismaken met de kunst en knowhow achter parfumerie. Zoals we je hierboven al vertelden, is aromachologie een olfactorische (reukzin) wetenschap die de relaties tussen onze psyche en ons reukvermogen gebruikt. Het belangrijkste doel is niettemin om ons goed te laten voelen!

<<Lees ook – ASMR: wat is het en waarom doet iedereen het>>

Als we allemaal bekend zijn met aromatherapie, die etherische oliën en planten gebruikt voor therapeutische en medische doeleinden, valt aromachologie meer in de categorie wellness. Het doel hiervan is dan ook om geuren te gebruiken om bijvoorbeeld stress of angst te verminderen en om prettige sensaties op te wekken. Dus, we gebruiken de deugden van elke etherische olie: lavendel heeft als deugd te ontstressen, de geur van rozen is ontspannend, citroen werkt stimulerend…

We herinneren ons allemaal Proust en de bekende madeleine-scène. Net als bij smaak, sturen neurotransmitters informatie naar het reukorgaan (een deel van de hersenen dat reukinformatie verwerkt) informatie die ons aan herinneringen kan herinneren. We kunnen zoeken naar de geur die ons doet denken aan gelukkige momenten in ons leven. Naast het gebruik van de deugden van etherische oliën, kunnen we het gevoel ook gebruiken om ons meer welzijn te bieden!

/

Onze shopselectie om aromachologie te proberen

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Wish list: 10 parfums om te geven (of te houden)

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Aromachologie, Geuren.