Wordt de nieuwe samenwerking tussen Prada en Adidas minder saai?
© RV

Wordt de nieuwe samenwerking tussen Prada en Adidas minder saai?

Leestijd: 1 min

Prada en Adidas slaan opnieuw de handen in elkaar. De vraag is echter of de 2 merken iets geleerd hebben uit hun vorige samenwerking. Het resultaat daarvan was op z'n zachtst gezegd nogal inspiratieloos, aldus modekenners.

/

Vorig jaar in november kondigden Adidas en Prada hun langverwachte samenwerking aan. Met een foto op Instagram waarop 2 schoenendozen van het Duitse sportmerk in een tas van het Italiaanse modehuis te zien waren. De hashtag #PradaforAdidas werd gelanceerd en de speculaties konden beginnen.

De teleurstelling was groot toen uiteindelijk bleek dat de Bowling Bag van Prada en de Adidas Superstar sneaker simpelweg een wit uiterlijk hadden gekregen met de logo’s van beide merken op. Geen nieuw silhouet, geen vernieuwende technieken of materialen waar de twee merken bekend om staan. “Dit project toont aan dat samenwerkingen tegenwoordig vooral worden aangegaan om headlines en buzz te generen en niet om samen je sterktes te gebruiken en een inspirerend nieuw product te creëeren”, vertelde designer Nicole McLaughlin er toen over aan Highsnobiety.

Samenwerking 2.0

Officieel is het nieuws over een tweede samenwerking nog niet bevestigd. Op internet circuleren echter foto’s die aantonen dat beide partijen opnieuw de handen in elkaar slaan. Er werd – helaas – opnieuw gekozen om een bestaande sneaker heruit te geven in een ander jasje. Deze keer gaat het over de Americas Cup sneaker van Prada. Wel werd er deze keer met een nieuwe stof gewerkt, namelijk een doorzichtig synthetisch materiaal. Het geeft de schoen alleszins al een iets origineler kantje en doet een beetje denken aan het populaire React Element model van Nike. Of er meer items zullen volgen is nog niet geweten.

https://www.instagram.com/p/CDvrzZeJYW4/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Adidas, Collab, Prada.