Weekendtip: in 2018 is Nekka-Nacht veelZIJdig
© Shutterstock

Weekendtip: in 2018 is Nekka-Nacht veelZIJdig

Leestijd: 1 min

Het eendaagse muziekfestival Nekka-Nacht zet al vijfentwintig jaar lang één centrale gast in de schijnwerpers. Een gast die tot nu toe altijd mannelijk was. Tijd voor verandering! Dit jaar staan maar liefst tien vrouwelijke artiesten centraal in veelZijdig.

Nekka-Nacht zal nog nooit zo veelzijdig geweest zijn. In deze bijzondere editie van het festival staan alleen maar vrouwen op het podium. “Ons evenement draaide 25 jaar lang rond één centrale gast en die was nog nooit eerder vrouwelijk. Het aanbod straffe Nederlandstalige vrouwen is nochtans zo groot. Wij zijn alvast heel tevreden met onze selectie.”, vertelt Koen Huygebaert, artistiek coördinator van Nekka.

Het podium zal die avond gedeeld worden door zeven Vlaamse en drie Nederlandse vrouwen. Je kan die avond het talent van Eva De Roovere, Hannelore Bedert, Riet Muylaert, Laïs, Els Dottermans, Mira, Kiki Schippers, Stephanie Struijk en Roosbeef bewonderen. Ook de presentatie is in handen van een vrouw: de Antwerpse stadsdichteres Maud Vanhauwaert.

Tijdens het eendaagse festival brengen de vrouwen niet alleen hun eigen kwalitatieve repertoire. De vrouwen zullen ook samen unieke duetten brengen. De creatieve chemie tussen de getalenteerde artiesten zal zonder twijfel voor een spetterende avond zorgen.

Nekka-Nacht veelZijdig vind plaats op 13 oktober in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Tickets reserveren kan via 03/224.88.37 of via de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerpen, Nekka-Nacht, VeelZijdig.