Waarom geen huwelijkslijst van Artsen Zonder Grenzen?
© Sweet Ice Cream Photography Unsplash

Waarom geen huwelijkslijst van Artsen Zonder Grenzen?

Leestijd: 1 min

Een origineel cadeau bedenken is niet altijd even gemakkelijk. Als bruidspaar kan je je gasten een handje helpen door middel van een huwelijkslijst. In plaats van praktische cadeaus kan je ook kiezen voor iets helemaal anders. Ruil je traditionele huwelijkslijst in voor een donatie aan het goede doel. Een geschenk met een boodschap.

/

Voor het goede doel

Artsen zonder grenzen biedt een alternatief voor de traditionele huwelijkslijst. Vraag je vrienden en familie om geen bloemen of geschenken te kopen, maar het bedrag dat ze er anders aan zouden besteden, te storten ten voordele van de vereniging. Je feest krijgt niet alleen sociale dimensie, je vermijdt ook saaie cadeaus.

AzG is actief in meer dan 60 landen en is volledig onafhankelijk van enige politieke, economische, militaire en religieuze regel. Daarom wordt 99% van hun inkomsten gefinancierd door particulieren. De opbrengst van de gift gaat naar een basisgezondheidszorg voor slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën, wereldwijd. Evenementen zoals bruiloften en jubilea zijn daarvoor een mooie gelegenheid om als individu bij te dragen aan humanitaire hulp.

Lees ook: Stap voor stap naar het perfecte huwelijk: jouw to-dolijst in 12 maanden.

/

Hoe werkt het?

Hoe ga je precies te werk? Op de site van AzG kan je je eigen fondsenwervingscampagne oprichten voor je speciale gelegenheid. Daarna kunnen je vrienden en familie (en jezelf) een bedrag storten – die begint bij 10 euro – en eventueel een kleine boodschap achterlaten. De pagina kan eenvoudig gedeeld worden via sociale netwerken of e-mail, waardoor iedereen zijn steentje kan bijdragen. Als gast is deze solidaire lijst natuurlijk een optie dat wordt aangeboden door de bruid en bruidegom. Niets is verplicht!

En in een tijd waarin we verspilling proberen te beperken, waarom dan niet een bruiloft-lijst kiezen die de bruid en bruidegom zal plezieren … en degenen in nood! Meer informatie vind je op events.msf-azg.be. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Artsen Zonder Grenzen, Bruiloft, Geschenken, Huwelijkslijst.