Virgil Abloh is de nieuwe artistiek directeur van de Louis Vuitton herencollecties
©

Virgil Abloh is de nieuwe artistiek directeur van de Louis Vuitton herencollecties

Leestijd: 1 min

Virgil Abloh, creatief adviseur van Kanye West en oprichter van het label Off-White, is benoemd tot de nieuwe artistiek directeur van de herencollecties van Louis Vuitton.

Maandag 26 maart werd bekendgemaakt dat Virgil Abloh de positie van artistiek directeur van de Louis Vuitton herencollecties zal bekleden. Daarmee treedt hij in de voetsporen van de Brit Kim Jones. De ontwerper van het populaire merk Off-White is tevens de eerste Afro-Amerikaan aan het hoofd van een luxehuis.

In 2015 maakte Virgil Abloh deel uit van de finalisten van de prestigieuze LVMH-prijs. Louis Vuitton beoogt met Abloh de jonge generatie die houdt van streetwear aan te spreken.

“Het is een eer om de positie van artistiek directeur van de herencollecties van Louis Vuitton te aanvaarden”, zegt Abloh in een officieel statement. “Het erfgoed en de creatieve integriteit van het huis zijn een grote inspiratie. Ik wil daar op verder bouwen en tegelijkertijd linken leggen naar deze moderne tijden.”

Abloh zal zijn eerste collectie voor Louis Vuitton voorstellen tijdens de modeweek voor mannen in Parijs komende juni.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Kim jones, Louis vuitton, Mannenmode, Off-White, Virgil abloh.