Cultuurtip: De kunstige blik van vluchtelingen
© De Jungle van Calais, 2015, Ahmad Alsaadi. Alsaadi is een Syrische fotograaf die reeds diverse prijzen won.

Cultuurtip: De kunstige blik van vluchtelingen

Leestijd: 1 min

Ben je morgenavond vrij? Kom dan naar het Centre Communautaire Maritime in Sint-Jans-Molenbeek voor een uitzonderlijke en verrijkende avond. Concerten, een fototentoonstelling en een heerlijk buffet wachten je op om je gedurende één avond even helemaal onder te dompelen in de kunstige wereld van de vluchtelingen.

De avond wordt georganiseerd door RANA, wat staat voor Refugees Are Not Alone, een vzw die zich tot doel stelt vluchtelingen te helpen hun sociale en professionele plaats te vinden in onze maatschappij. Ze doen dat door individuele begeleiding van de vluchtelingen, wat deze in staat stelt om snel op eigen benen te staan, in het dagelijks leven maar ook in bv. sportieve of culturele contexten. Om ons te laten kennismaken met de vele creatieve talenten van de vluchtelingen, wordt deze avond georganiseerd. Een aanrader.

Creatieve vluchtingen in de kijker, donderdag 15 juni vanaf 18u30 in het Centre Communautaire Maritime, Vandenboogaerdestraat 93, Sint-Jans-Molenbeek. Info en tickets via www.rana-be.org.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Fotografie, Vluchtelingen.