Marie Claire België ijvert mee voor vrijlating Nasrin Sotoudeh
©

Marie Claire België ijvert mee voor vrijlating Nasrin Sotoudeh

Leestijd: 1 min

38 jaar cel en 148 zweepslagen, dat is de straf waartoe de Iraanse advocaat en mensenrechtenactiviste Nasrin Sotoudeh veroordeeld is door een islamitische rechtbank in Teheran, Iran.

De veroordeling

In Iran mogen vrouwen en meisjes hun huis niet verlaten zonder een hoofddoek of kleding die hun armen en benen bedekt. Nasrin Sotoudeh wilde daar verandering in brengen en werd hiervoor opgepakt. Ze wordt beschuldigd van – hou je vast:

  • Aanzetting tot corruptie en prostitutie
  • propaganda tegen het systeem
  • Verstoring van de openbare orde
  • Spionage

Deze veroordeling is een en al ironie op zich. Terwijl Nasrin Sotoudeh achter de tralies zit, zit Iran inderdaad in het VN-Comité voor de rechten van de vrouw. Zoek de fout.

Marie Claire België vraagt ​​om haar vrijlating

In naam van alle waarden die we altijd hebben verdedigd, de gelijkheid van mannen en vrouwen, de emancipatie van vrouwen, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van geweten, vragen wij, Marie Claire België, evenals veel van onze internationale edities , om de onvoorwaardelijke vrijlating van Nasrin Sotoudeh.

Roep de Iraanse autoriteiten op om Nasrin Sotoudeh onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Vecht u mee? Teken de petitie hier. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.