Le Bon Marché opent expo over Belgisch designtalent
© Collectors Club/Alexander Popelier

Le Bon Marché opent expo over Belgisch designtalent

Leestijd: 1 min

Het prestigieuze grootwarenhuis Le Bon Marché in Parijs opent eind augustus de expo 'Il était une fois la Belgique'. Zoals de naam al zegt wordt op deze uitzonderlijke tentoonstelling talent van Belgische bodem in de kijker gezet.

/

Begin dit jaar trok het team achter Le Bon Marché naar Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen en ging er op zoek naar het beste designtalent wat ons land te bieden heeft. Ze selecteerden enkele grote namen zoals Dries Van Noten en Christian Wijnants, maar hebben ook oog voor minder bekende merken. Denk bijvoorbeeld aan Bernadette, Sofie D’Hoore, Valentine Witmeur en Collectors Club. Bezoekers zullen er als vanzelfsprekend kennis kunnen maken met de merken en bovendien ook de kleren shoppen.

Daarnaast organiseert de department store bijvoorbeeld ook nog workshops met chocolatier Pierre Marcolini en komiek/acteur Stéphane De Groodt. Kinderen kunnen deelnemen aan een wedstrijd waarbij ze een verhaal van de Smurfen moeten afwerken.

De expo ‘Il était une fois la Belgique’ loopt van 29 augustus tot en met 18 oktober in Le Bon Marché.

Lees meer Marie Claire op: Shop de mooiste sandalen van Belgische modemerken, Lous and The Yakuza: “In mijn hoofd is alles kleurig” en Belg fotografeert voor Burberry.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: 100% Belgisch, Le Bon Marché, Parijs.