Leuven organiseert 12de editie van kunstfestival Playground
© Pers

Leuven organiseert 12de editie van kunstfestival Playground

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

M-Museum Leuven en STUK slaan van 15 tot 18 november opnieuw de handen in elkaar voor een uniek kunstfestival. De twaalfde editie van Playground brengt live art die de grenzen tussen podium en beeldende kunsten doet vervagen. Op het programma dit jaar staan veel oude bekenden en internationale kleppers, die een lach op je gezicht toveren.

M-Museum Leuven

M-Museum brengt een mix van oude en hedendaagse kunst in de indrukwekkende internationale setting van Belgisch toparchitect Stéphane Beel. Naast vaste collecties presenteert M ook tijdelijke tentoonstellingen en nevenactiviteiten zoals het befaamde Playground festival.

/

Clédat & Petitpierre

Les songes d’Antoine is een Belgische première op Playground. Het stuk neemt je mee op een amusante en hilarische trip doorheen de kunstgeschiedenis. Het tipje van de sluier lichten we alvast voor je op. De performance vertelt het verhaal van een eenzame grotbewoner die bezoek krijgt van een harige windbal, een op afstand bestuurde konijn-vogel en een curvy prehistorische Venus. Meer weten? Bezoek de website voor de premièretijd en andere performances.

Playground_antoine_mc

Pers

Les Baigneurs, of anders gezegd ‘de zwemmers’, zal je helemaal bekoren. Het stuk brengt een vertaling van het menselijk lichaam op een aaibare manier. Mensen in wollige pakjes huppelen rond het zwembad en vertegenwoordigen normale badgasten. Het is een snoezig stuk dat je doet denken aan de voelboekjes van vroeger.

Playground_spons_mc

Pers

/

Buren brengt ‘Queen B approved’ stuk

Het duo Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht, beter bekend als ‘Buren’, brengt het associatief spel ‘Blue Skies Forever’. Ze gaan aan de slag met de videoclip ‘Hold up‘ van Beyoncé, want die zorgde in 2016 voor veel commotie, omdat ze gelijkenissen vertoont met het videowerk ‘Ever is over all’ van Pipilotti Rist uit 1997. Buren raakte gefascineerd door de verschillende vrouwbeelden in beide video’s. Ze monteerden een droomachtig stuk op zoek naar accurate vertalingen en vernieuwingen van die beelden.

Playground_buren_mc

Pers

Meer leuke artikels lezen: Dit is de uitdagende lingeriecollectie van Doutzen Kroes voor Hunkemöller, Doe de Mickey Mouse route en in een trip naar Disneyland Parijs, Glutenvrij eten in Brussel 5 adresjes, Weekendtip: Modest fashion forum in Antwerpen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Art, Festival, Kunst, Leuven, M Museum, STUK, Toneelstuk.